onsdag 25 maj 2016

FÖRSTA BUSSTUREN PÅ JÄTTELÄNGE

Går ju mestadels till Maxi och hem.
Inte alls mycket folk på bussen. Men ändå ett evigt tjattrande på våra kära invånare från
annat land. De är väldigt högljudda. Och inte ett endaste ord man förstår.

Alla känner alla verkar det som, såg inte en enda ljushårig. Jag är inte ljus längre, bara grå-blond.

Förr brukade jag låta dem tro jag förstod, så när de skrattade, så skrattade jag med.
När de undrade om jag förstod vad de sa, ruskade jag på skallen sa; no comprendo.

Det förstod inte de. Lika bra.

Slår dövörat till, sitter mest med Instagram och scrollar. . Då är det nästan som om jag försvinner in i min egen värld. Och glömmer var jag är någonstans. Nej jag bara skojar. Håller koll. Klev av en hållplats tidigare,  skulle  till Clas O som ligger i Lunagallerian. Det är hållplats TomTits/ Centrifugen. Under bron som repareras. Vilket oväsen, var inne på Åhlens, där var det Oväsen.
Sa till expediten köp ett par sådana här så höll jag upp hörselkåpan. Flera skrattade,, men tänk stå hela dagen i det oljudet, vet efter de bilade i betongen högst upp i tvåan. Aldrig mer. Bara synd om Prinzen. Kan jag stoppa in öronproppar på honom.? De lär väl bila i tvåan vägg i vägg med mig,
Hon dog ju för ett år sedan. Undrar om de visste det, för när jag sa det till en tjej på kontoret, blev hon tyst. Sa jaha. Ja just det, sa att det är så mycket reklam att det når ända upp nu, om jag kunde sätta en lapp om att ,Ingen REKLAM Tack . Har gjort det.


Vi får ett blad från hyresvärden som heter AKTUELLT, där står det att de 10 nya tvättstugorna öppnas under Maj månad, frågade en kille idag vilket år. 1 Juni sa han. Men inte vilket år.
Har väntat i 21 år på att få tvätta på gården....
Så mycket trevliga kvinnfolk jag träffade på stan, i min ålder. Letade inne på Kringlan efter min lilla skinnbörs jag fick av Hjördis, efter hon varit i Monaco.Då en dam sa du är precis som mig, Nu vet jag att jag inte är ensam om att leta efter vissa saker och snabbt glömma vad det var jag letade efter. Så skrattade vi.
Så stötte jag ihop med en annan som hade så snygg tröja med en uggla på, men du har ju en fjäril sa hon. Hon köper sina tröjor hos Indierna. Trodde de var Shiker. De har turban en del. Trevliga är de.
Fluktade till ett ögonblick idag, men såg inget som föll mig i smaken. Var ju nere i annat ärende. att köpa hörselkåpa, engångshandskar, 1 Liters mått transparant och en regnponcho. .
Skulle få10% i seniorrabatt på Ica Supermarket i Kringlan, men allt var så dyrt, att det blev Whiskas meny & Sheba rabatt 5kr.blommorna, 39;. och glass Stracciatell 39.90 rabatt 19.90 Lättmajonäs Icas
seniorrabatt 9.58 vissa saker på mina varor fanns inte. Tydligen har de detta varje Onsdag.Hade ju handlat på Maxi där jag får seniorrabatt 5%.på endast Tisdagar.
I alla fall så kostade "färska" räkor 249 kr kilot,det köpte jag inte.Borde nog fara till stan en gång till innan sommaren, idag var det ingen värme,.Så därför gick jag inte ner till Marenplan. Inre Maren.

Äldre bilder har jag nog. Det ser alltjämt lika dant ut.

Visst var det kul att jag tittade in till mina bloggvänner. har inte glömt dig.

Kram Mi
  Yttre Maren med gästhamnen rätt över.
                                            

2 kommentarer:

 1. Hoppas du har en skön sommar! Du verkar ha fullt upp med Prinsen och att handla hem varor. Vackert foto från Yttre Maren. Jag är sista veckan i dotterns hus och ser till ikatten Leo, men på fredag kommer de hem. Den 30 juli kommer så vår hund åter från Värmland där han har varit med dotter o fam. Han älskar att bada och apportera pinnar. Jag ska följa med e helg senare på sommaren. Ha det gott! kram

  SvaraRadera
 2. Tack för den långa fina kommentaren, ja det är samma lika varje dag i mitt och Prinzens liv. Vi tar det lilla lugna då mår vi bäst. Det är så rörigt där vi bor, det bullar maskiner sopbilar, grästrimrar/klippare, fast det inte är gräs utan vilda fina blommor de kapar,och mossa som blommar (blir så förb....d.) Har sått en smal blomsterrabatt, med ärtor klint,Malvor, blomman för dagen, vildhavre, vallmo m.m.

  Något mer utöver Prinzen vill jag ha att pyssla med, han sover ju mycket,

  Hoppas du mår skapligt, vilket jag tror du gör. Alla har vi våra krämpor att kämpa med. Har fått fingerledsartros ärftligt efter mamma, ingen bot sa Dr. Ali. Herberden heter den , min mellansyster har det också.Gör bara ont vid beröring och när jag stöter emot något. Aj fasen.vad skulle det vara bra för, att få det..

  Inget badande och ingen semesterresa blir det för mig, kanske in till stan när vädret blir stadigare, det regnar ju stup i ett, kaskadregn, hällregn ,nu vill jag ha lite sol eller åtminstone lite mera värme för mina stela leder.

  Annars mår jag förträffligt.Lite tråkigt vara ensam jämt, Mitt ex är en ensamvarg, söker inte efter sällskap. Lustig karl. Vi var i alla fall gifta i 24 år. Vi hör ihop för barn och barnbarn.. Vi är vänner, bättre nu än förr. Det är bra.

  må så gott.
  Kram Mi

  SvaraRadera