onsdag 5 september 2012

PRINSEN POSERAR

Lovade ju flera bilder på Prinsen. Han har svårt att ligga helt still. För när jag ska till att ta så lyfter han huvudet reser sig går fram och buffar med huvudet mot mig. När han är vaken lämnar han mig inte många minuter. Riktigt ser hur han gillar mig. På katters sätt och vis. Det är hon som ger mig mat och mockar mina lådor. Henne måste jag hålla mig  sams med.

Här har han koll på mig när jag sitter vid datorn. Han brukar sova här också, men då vänder han på sig.
Gick ut i köket för att ta hand om potatisen. Då fick jag avbryta. Sedan hoppade han över till bordet och kastade sig ner raklång.

Ligger inte länge,för jag satte mig ner vid bordet, då blev det lite kel och kli här och där. Känns som om han farit illa en längre tid. De hade inte tillräckligt mycket tid över för två katter. Så hans lycka var att jag gick in på Djurskyddet i Mariefred och såg vädjan. Det är jag lycklig för.
Varje kväll lägger han sig så nära mig han kan, då jag tittar på teve. Det ser ut som en till längre fram,
men det är min mjukiskatt, Nasse och den svarta pläden. De här små virkade mössen som vi fick av
Margaretha Endal fick ju Fanny den gröna men den fick hon inte med sig till Strängnäs,den hittade Prinsen och har  kul  med den. Vill inte ha någon annan. Den lattjar han med halva natten och
i natt hade han riktigt kul. När jag vaknade i morse kl.4.30 för toabesök, får jag se detta.
Han såg lite skyldig ut. Det var bara till att klättra upp, rätta till.Så passade jag på att mocka på en gång, när jag ändå var vaken nu.En timme tidigare än i går morse. Kanske Prinsen ger mig energi.
Fick lite gjort när solen kom tillbaka. Så då tog jag mig ut på balkongen. Och klippte av dillen som jag frös ner.
 
 Sen fick jag ännu mer energi och tog upp fyra stånd potatis ur en av hinkarna.Tvättade och klara för att kokas. Till det blir det odlad lax. Tillägg :Laxen kokade jag i micron men potatisen tog jag av för tidigt.12 min räckte inte. Inuti var den hård. De där allra minsta var stenhårda, hur kan det komma sig.
Det finns en hink till.De får st till sig ett tag.Med färsk potatis ska vattnet koka först innan man lägger i dem.Det gjorde jag.Får inte ha för bråttom. Var  hungrig.Nästa gång ska jag börja i god tid.                                           

11 kommentarer:

 1. Den prinsen ser då ut att ha det finfint hos dig, tjock och rund om magen precis som kattor ska se ut. Och lite bus får han ju ha för sig på natten när du sover...hahaha
  Så kul att du inte behöver vara ensam för en katt är ju ett trevligt sällskap....

  Ha det gott Tjingeling.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och så har jag någon som behöver min passning så jag inte slöar till.

   Jag får rucka på mina rutiner lite för inget stämmer längre.Gillar inte dessa tidiga mornar, ville gärna sova till halv åtta.Halv fem. nä tack.

   Radera
 2. Han ser väldigt fin ut, din nya familjemedlem. Tror han blir riktigt bortskämd också :-), men det är så det ska vara.

  Jag har haft moderslösa kattungar i 5 år nu hemma hos mig. Även två kattmammor med ungar. Allt som allt är det, med de jag har hemma hos mig nu, 44 kattungar och tre vuxna katter. Sen har jag tagit hand om på djurhemmet flera tusen katter, när jag är volontär. Av dessa som bott hos mig har 2 blivit kvar och nu blir den 3:de kvar, lilla Sally.

  Du skrev att han är dålig i magen i min blogg. Har du provat med att koka fisk och ge det tillsammans med fiskvattnet när det svalnat? Så brukar jag göra när katterna är dåliga i magarna. Då ger jag dem det flera gånger om dagen i ca: 3 dagar. Men de måste få äta så de blir mätta, så därför är det viktigt att portionera ut det kanske 5-6 gånger per dag.

  SvaraRadera
 3. Kul med katter som möblerar om ;)..han verkar tycka mycket om dig. Katter väljer ju själva och han verkar ha valt dig. Att man tar hem en katt innebär inte att dom accepterar sin nya ägare eller boende. Men känner man att man får connection och att båda trivs med varandra..då har katten gjort det valet. Det tror jag Prinsen har gjort. Kram

  SvaraRadera
 4. Han har det gott hos dig Prinsen, och det verkar vara rena vitamininjektionen för dig. Men jag håller med dig om att tidiga morgnar är inget vidare. Kram

  SvaraRadera
 5. Till alla så fick jag rusa åstad till Djurmagasinet för specialfoder för hans lösa avföring.400 gr.39:- igår. (10/9)Mer behöver jag så det blir en tur dit imorgon för en större förpackning.

  Tror de visste han var sjuk och att gravida inte ska mocka lådor.De hade en katt till att placera.Så det var Prinsens tur att jag föll för honom. Ska nog se till att han blir frisk.

  SvaraRadera
 6. Så fin han är din nye familjemedlem och gör verkligen själ för sitt namn. Så rund och go som han är kan det väl inte vara något större problem med tarmarna.Du ska se att det ger sig snart.

  Potatisen ser så vit och fin ut. Färsk potatis brukar ta längre tid jag kokar den minst 15-20 minuter.
  Må så gott båda två :-)
  Kram Sylvia

  SvaraRadera
 7. Så fin han är, Prinsen! Bilderna och din beskrivning hur han lever är verkligen ett kvitto på atthan trivs hos dig. Det där att katter kastar sig raklång har någonting med att visar uppskattning/underkastelse har jag läst någonstans. Sessan gör det, fast på golvet, Jag vande henne de3 första två veckorna att hon inte fick vara på matbord och diskbänk. *fniss* Jag har haft målare här i veckan för att måla fönster och har inte hunnit gå in på datorn. Nu äntligen har jag strukit alla gardiner. Vilket fint väder vi haft, var ute och gick, men sedan avslutade jag eftermiddagen på "öppen onsdag", där vi fick kaffe och jordgubbstårta. Nu väntar sängen. Försöker lägga mig litet tidigare har blivit en nattuggla och sov idag till 10, inte bra!
  Ha det gott! Vi hörs snart.
  kram

  SvaraRadera
 8. Tack för kommentar hos mig. Vilken fin prins du har. Ja nypotatis kan vara ganska hård, Ofta tror man att de kokar fort men icke sa Nicke. Fast är man hungrig så är det lätt att ta av dem för tidigt.Det har även hänt mig. Ha en fin dag.

  SvaraRadera
 9. Vilket ljuvligt inlägg om Prinsen! Han har ju kommit till Paradiset, då han fått flytta in hos dig!
  Hoppas ni har en riktigt skön helg!
  kram

  SvaraRadera
 10. Tack för din fina kommentar!
  Jag har nog ätit vitlök. I form av vitlöksgurka :)
  Börjar kännas lite bättre, men hostan i natt var förfärlig. Tack och lov att det är söndag så jag inte måste göra något speciellt.
  Ha en skön söndag du också!
  kram

  SvaraRadera