onsdag 2 februari 2011

DET GÖR ONT

Ingen bot och bättring idag. 170:- och Dr. + en till Dr. titta vad det kunde vara.Många gissningar.Kirurgen i stan som jag var hos hade inte sänt det han skar bort till analys vilket är brukligt.Så nu står vi på ruta ett igen.Ända till 4 Mars får jag vänta för att bli opererad igen. Även denna gång ska det skäras bort.Berättade hur nerblodad jag var, inga skyddskläder fick jag på mig, eller op-mössa.Det är också brukligt sa denne läkaren.Berättade att bedövningen släppte och att det gjorde ont så det räckte och blev över.Bad mig ligga still.
Nä, den klåparen går jag inte till någon mer gång. Och det slipper jag nu.

Det här är ju bagateller jämfört med gallan, det var en titthålsopertion. Där var hela jag nersövd och inlagd i ättika, nej vad skrev jag.Hade varit inlagd tidigare i tre dagar på dropp. för jag hade till och från haft gallstensanfall. Det var nog det vidrigaste djävulska plågor jag haft efter födslovärkarna.Helt hjälplös kände jag mig.När jag pratade med akuten frågade de om jag hade kräkts.Nej jag spyr aldrig sa jag.Men då kan det inte vara gallan sa de.Så jag åkte inte in.Trodde jag skulle slita loss radiatorn från väggen så ini helvetes ont gjorde det.Och min Gunnar stod handlingsförlamad och kunde inget göra.Jag fick Voltaren stolpiller för att ta nästa gång det hände.Då sa Dr.när Du måste ta tre, åk in till akuten.Stanna inte hemma.Men jag åkte inte, för det var mitt i natten.Och på morgonen hade anfallet lagt sig.

Hade katt på den tiden, så på Bus-Anna att hon förstod att något var galet med mig, ville ha hennes kattskinn på magen.Men hon sprang och gömde sig, för jag skrek som jag var stucken av en bålgeting. Det har jag blivit, så jag vet att det gör ONT det med.Jag har låg smärttröskel.Så smärtor som är ingenting för andra
kan göra jävligt ont på mig.
Nu passar verkligen Lena PH´s Det gör ont in här.Så den placerar jag efter inlägget.
Fast konstigt nog så var det nästan bara på sena kvällen och halva natten som anfallen satte igång, aldrig på dagen. Då hade det varit lättare att ta sig till sjukhuset.

Jag blev opererad 2003 och har aldrig haft besvär efter det.

3 kommentarer:

 1. Fy så ruskigt det låter.

  Åke hade också gallstenssmärtor för många år sedan och gick till läkaren här i Klintehamn, som tyckte väldigt synd om honom. Han skrev ut starka smärtstillande tabletter som Åke fick gå och hämta ut på apoteket, men han fick inte ha dem hemma utan var tvungen att lämna in dem till läkare, för att de skulle förvaras där tills han behövde dem.

  Behöver jag tala om att den läkaren var knarkare. Han blev sedan av min sin rätt att förskriva tabletter som innehåller narkotiska preparat och några år senare tog han livet av sig. Åkes tabletter hade han säkert tagit själv, för dem såg vi aldrig något av.

  Kram på dig Majsan och hoppas att det ordnar sig med ditt öra!

  SvaraRadera
 2. Min pappa hade gallbesvär och blåsan var så inflammerad och svullen att det inte gick att op med titthål utan det blev en vanlig op. Han spydde inte en endaste gång med hade hemska smärtor. Men nån op blev det inte förrän levern blev påverkad så att han fick gulsot :(. Hoppas du har bättre tur med nya läkaren, synd att du ska behöva vänta så länge till nästa gång.

  SvaraRadera
 3. Läste nånstans, för inte så längesen, att gallan behöver fett för att fungera optimalt, men att många gallor blir "misshandlade" med dagens kostråd, med för lite fett, och därigenom tappar mycket av sin funktion.
  Har läst så mycket på slutet, så jag minns inte riktigt exakt VAR, möjligen Matrevolutionen/Andreas Eenfeldt eller Nytt liv med riktig mat/Dr Sofie Hexeberg, men det kan vara på nätet också. Den blir liksom handikappad pga fel kost. Är till 97% säker på min sak.

  SvaraRadera