onsdag 3 november 2010

Fortsättningen av nervärderingen av min personlighet och intregitet.Redovisningen får enligt sekretesslagen 7 kap 10 § inte -utom i undantagsfall- utlämnas till annan utan den enskildes samtycke.

MG uppger att hon är rädd för invandrarbarnen i området där hon bor, dessa brukar kasta sten på henne och  trakassera henne.För att undvika detta brukar MG slå följe med invandrarkvinnor då hon går ut, då vågar barnen inte ge sig på henne. MG har erfarit en del tillkortakommanden i sitt liv, såväl yrkesmässigt som privat.

Ja, det är sant, jag led fruktansvärt utav det.Fick panik så fort jag såg dem gå i en grupp på fyra-sex grabbar.Hade hellre mött en flock vargar.Än dessa romstinna invandrargrabbar.Som ser ner på äldre svenska kvinnor.De skrek ofta hora efter mig.Försökte att inte lyssna, tittade ner i marken då kunde det hända att de sprang fram och knuffade omkull mig. Tror att det hade med att göra att jag vid enstaka fall gapat och skrikit åt dom när jag varit onykter.En ung kille men vackert namn" förälskade" sig i mig, han blev mobbad av de andra grabbarna helt klart. Så hans föräldrar skickade honom på fotbollsläger. Och när de andra grabbarna frågade var jag hade gjort av honom, sa jag att han är på fotbollsläger. Var det Du som ordnade det. Jag lät dom tro det.Han var inte som de andra.Han respekterade mig. Igår hörde jag hans namn när jag passerade några grabbar, de hade inte glömt.Den här gruppen grabbar är mycket yngre.Jag har lärt mig att inte fästa blicken på dom.Bara gå rakt fram med bestämda steg , dit jag var på väg.

Testmetoder:Samtal samt testning med delar ur WAIS-R, information,sifferrepetion, förståelse och likheter.
Behavioural Assesment of the Dyssexecutive Syndrom (BADS), Claesson-Dahls test för minne och inlärning.
Testresultat.MG är motiverad till testning och visar god vilja till sammarbete. Hon ger intryck av att vara en snäll och omtänksam person. Påtagligt i testsituationen är hennes svårigheter att hålla koncentrationen, den röda tråden i samtalet. Efter testning kan det konstateras att MG presterar resultat som ligger inom normalzonen på deltest som avser allmänbildning,ordförråd,abstraktionsförmåga samt det omedelbara minnet (korttidsminne).

Hon presterar strax under normalzonen på ett test som avser förnuftsfrågor. På ett inlärningstest som ställer krav på koncentrationsförmåga är resiltaten undergenomsnitsliga, men det hon väl lärt in finns kvar i minnet då   hon efter en halvtimma skall återge det inlärda materialet. På en uppgift som innebär huvudräkning men också innefattar en minneskomponent (arbetsminne) presterar hon ett klart undergenomsnitsligt resultat.

Sammanfattning och rekommendatione: Hon tycks inte ha svårigheter med det omedelbara minnet,tex. hålla ett telefonnummer i huvudet en kortare tid, men med arbetsuppgifter som fordrar mera  av koncentration och att hålla flera saker i minnet samtidigt kan det uppstå problem.

Förutom de svårigheter som framkommit här uppger MG somatiska besvär.Hon rekommenderas att ta kontakt med läkare för bedömning och eventuell behandling för sina besvär.

Med hänsyn till såväl inlärningssvårigheter som brister i executiv förmåga är det angeläget att hennes arbetsmiljö har en struktur med tydligt avgränsande ansvarsområden, gärna rutinartade.
Hennes önskemål om arbete tex. i en reception/kundtjänst måste tyvärr anses som orealistiska.
Hon föreslår även  önskemål att få arbeta med blommor/växter.
Med viss reservation för att hennes läkare kan göra bedömningen att hennes arbetsförmåga är ytterligare nedsatt rekommenderas hon ett skyddat/anpassat arbete gärna inom Samhallskoncernen eller alternativt ett arbete med lönebidrag.Arbetstidsutbudet bör vara sex timmar /dag.

AMI Södertälje 00-08-30
A-M. S. Leg. psykolog,arbetspsykolog


Ja, det var inte lite det där, nu när jag läser igenom det ,kan jag inte för mitt liv tro att det gällde mig.
Idag när jag ser tillbaka på mina tillkortakommanden i livet.Så får jag nog vara tacksam för att jag är i livet.För det var bra nära en gång att jag ville ta det.

9 kommentarer:

 1. Du är bra modig du Majsan som vågar gå ut offentligt med dina journaler.

  Jag hoppas att det inte kommer något surt efter.

  Att du haft ett tufft liv framgår verkligen och jag önskar att du får lugn och ro i fortsättningen och får leva ett gott och innehållsrikt pensionärsliv.

  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 2. Tycker nu efteråt när jag läser igenom allt det de skrivit om mig,så var de mycket ointellegenta personer som trodde de var för mer än mig.Jag ville ju så gärna ha ett jobb, men de gjorde allt för att jag inte skulle få det.Gjorde alla slags tester och undersökningar till ingen nytta.Blev ofrivilligt sjukpensionär.

  Då får det komma surt efter,många vet jag kämpar med sin arbetslöshet.Min började redan 1990.Hade ströjobb i intervaller.

  SvaraRadera
 3. Vilkets livsöde! Man blir onekligen berörd. Antar att eftersom du går ut med det öppet har du kommit en bra bit på väg och fått distans till det hela. Det är starkt gjort.
  Önskar dig all lycka!!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Ingen rolig läsning på din blogg. Du har gått egenom en hel del och är stark som står med båda fötterna på marken iallafall.
  Du har inte låtit dig brytas ned.
  Fortsätt så.

  På tal om mina foton så är det pumpakärnor i förra helgens pumpa som jag fotat ch mixtrat lite med.

  Tack för dina snälla kommentarer om mina foton.

  Ha en finfin torsdag.

  SvaraRadera
 5. Oj,det var ingen rolig läsning det där.
  Verkar onekligen som du skriver vara ett gäng ointelligenta personer.
  Ta du nu och försök njuta av din pension och inte låta dig deppas ner av de där människorna.

  SvaraRadera
 6. Morning! Nu börjar jag med att ge dig min e-mejladress...
  ragnvi.mattsson@soderhamn.com

  Så konstigt att det stod nåt annat hos dig!
  Tycker det är bra o strongt gjort av dig att skriva o berätta...du behöver det säkert, att få ur dig lite menar jag. Tror också att du delar det öde med många...tyvärr!
  Fortsätt skriv!
  Kramen!
  Ragnvi

  SvaraRadera
 7. Oj, de här var starkt att läsa och att du går ut med. Vilka livsöden de finns, så gnäller folk om småsaker som händer. Man kan inte säga annat än att du verkar ha en enorm styrka inombord.

  Kramiz Anki

  SvaraRadera
 8. Tack för hälsningen på min sida, lilla familjen önskar dig detsamma. //M

  SvaraRadera
 9. Allt är preskiberat nu ju.Det var en kämpig tid.
  Hoppas jag kan få en upprättelse på något sätt,i framtiden.

  SvaraRadera