lördag 11 september 2010

FRYSEN, FRÖS INNE

Min vanliga otur. Annars har jag tur med det mesta nu för tiden, vad som än gäller.
I Torsdags for jag in till staden för att köpa godis åt Xet.Samtidigt tänkte jag titta på en frys hos Wessmans. Jo då,de hade en liten, lagom för mig.Nu efteråt kanske i minsta laget.Jag betalade och skulle få den levererad mellan Klockn 16.00-18.00 på Fredagen. Alla förberedelser, stänga av, frosta av den gamla.Fylla frysfacket, som hör till kylen.Ta med lite smått till Y:s frys, som nästan är tom.Han har haft sedan han flyttade in för över tio årsedan kyl och frys som ska höra till lägenheten. Men jag har sedan jag flyttade in 1995 haft stor kyl och sval med frysfack. Och jag får inget nytt förrän det har slutat fylla sin funktion.Som någon av mina bloggare skrev, totalhavererat. Det är ju fruktansvärt, att inte ha modern utrustning av vitvaror med en hyra på 5.303:-/mån i förskottsbetalning.

Klockan 17.30 ringer en man från Wessmans, att tyvärr så blir det ingen leverans för min frys är transportskadad, hela dörren kraschad.Den som stod i butiken den hade en el-kille köpt, det måste ha varit efter att jag var i butiken.Flera fanns på lager, sa försäljaren, men det var bara kylar.
Vill jag vänta tills i November, så kommer en liknande in, men ej till det billiga priset.(1.995:-) Även på Onsdag kommer det en Elektrolux in men betydligt dyrare.Jag kunde få pengarna tillbaka.Startade upp min gamla, som nu var avfrostad.Jag avvaktar ett nytt alternativ.
Har fått för mig att den drar mycket el i dessa dyrtider, på vind och vatten

Försöker spara så gott det nu går.Kan ju fråga fastighetsägaren om det finns en möjlighet att få en frys.Gjorde det för fem år sedan.Men då blev svaret NEJ.Nu andra ägare, kan ju finnas en chans att få det.Bara jag slipper betala den på hyran, i så fall.För då blir det detsamma som med persiennerna, de betalade vi 12:-/ månad i fem år, en hyresavgift.Då är de mina då, fast de tillhör lägenheten.Det ska tillhöra kyl/frys i lägenheten på 63,2 kvadratmeter.Ettorna har det också.Vi fryser också.Vi vill ha värme i våra lägenheter.Får vänta tills 15 Oktober, inte förr. Kanske inte behöver någon frys, det är snart kallt ute.Så det kan vara på balkongen i en låda.

2 kommentarer:

  1. Återköp av en stycke frys-skåp hos Wessmans som för ELON-vitvaror, Stryker köpet.Håller mig med den gamla, och lånar grannens, som är tom i alla fall.Det var nog inte meningen att jag skulle ha en ny.

    Tror jag köper en katt i stället.Det är mysigare.

    SvaraRadera
  2. Katter är helt klart mysigare än frysar ;0)
    Och om ryggsäckarna hade funnits i lite större storlek så hade jag handlöst slagit till på en till mig själv också! Det är tur att man har barnasinnet kvar :)

    SvaraRadera