lördag 10 juli 2010

LÖRDAG-----MELODIKRYSSET

Nu hinner jag inte skriva, för snart börjar det.Radion ska fram på bordet.Block och pennor en blyerts och en kulspets.Har ögnat igenom andras bloggar nästan hela morgonen, sedan halv sju, klädde mig fort, gick ut och grävde upp och grävde ner mina jordgubbsplantor. Upp först för att flyttas till framför köksfönstret.Graflunds har tydligen INTE tänkt plantera någon buske där i alla fall, de rensar inte ens bort ogräset. Det gör jag.Farbror Hanna gör likadant i andra huset till vänster.Har är från sitt hemland Syrien, trädgårdsmästare. Tyckte inte jag skulle vara sämre, vi i vårt hus kan väl få ha det lite snyggt utanför.Det finns en Forsytia som "stått" där, så länge jag bott här.Den skadades i vintras för de öste upp all snö över den.Men den har repat sig.Tålig buske.Brukar knipsa av ett par grenar, ta in och sätta i vatten, så våren kommer först till mig.Men nu är det sommar så det är bara gröna blad.Gömmer ogräset under grenarna. Får en skvätt vatten ibland.Det tackar den för.Tur att jag har den att glädja mig åt, år från år.

2 kommentarer:

 1. Hesan kul att du hittat till min blogg.
  Här skrivs det hejvilt....språket är det si å så med, men det är så himla kul.
  Fotograferandet har nyss kommit in i mitt liv och det är bara så kul.
  Är på hemväg från fjällen idag efter två å en halv vecka. Ska bli skönt med en dusch....även om det blivit ett å annat dopp i vatten som fått fötterna att försvinna av köld...

  Ha d gott å hoppas det går bra med krysset.

  SvaraRadera
 2. Hej på dig Vitsippan. Kul att du hittade min blogg. Jag gillar det du skriver om initiativet att odla lite runt hyreshuset, det låter väl sunt. Hoppas bara att du får ha det i fred för katter och annat som stryker runt väggarna.
  Tittade på ditt videoklipp med Sven-Ingvars och blev lite inspirerad att göra ett litet bildspel. Får se om det blir så. Skulle måla vitt här, men det känns väldigt varmt för sådan aktivitet i dag.
  Ha det bra och fixa melodikrysset.

  SvaraRadera