tisdag 15 februari 2011

LITE MÅLARFÄRG SKULLE GÖRA SUSEN

Uppslaget fick jag av Camilla (Rantis).
Det vore något att få tapetsera om inte bara i sovrummet.Överallt. Det är ju så inrökt. Flera gånger har jag funderat på om jag skulle köpa billiga panelgardiner och spika fast dem i olika färggranna våder.Så den dagen jag flyttar, det kanske jag gör innan jag dör.Så är det bara att ta ner dem, så kan fastighetsbolaget behålla sina svagt pissgulfärgade tapeter.Kanske de var lite offwhite när jag flyttade in 1995. 1 April, inget skämt. En Azalea stod i köksfönstret.Tänkte att någon flyttat in, istället för mig.Men mitt namn stod på dörren.Det hade varit en visningslägenhet, för de hade gjort om med nya tapeter, lagt tilläggsisolering och tegel på husväggen.Nytt treglasfönster i kök och sovrum.Det gamla med trasiga persienner i v.rum.Byggt ut balkongen. för en del lite större med en uteplats.Men det tillhörde inte min tvåa.Synd eftersom jag hade två katter med i boet.
Såg att kaklet i köket var trasigt, påpekade det, samt spricka i v.rumsfönster och stort hack i parkettgolvet.Samt allt grus som de dragit in under flera månaders visningar för nya hyresgäster. Men det fick jag ta reda på, det var därför jag fick nyckeln lite tidigare.Men det sa de aldrig något om då.Kanske jag redan börjat höra dåligt.

Fick ju nyckeln  20 Mars och sov första natten  21 Mars. Dennis hade Gustav och Bus-Anna.Tur det var uppskrivet.

Fina katter jag hade de rev aldrig på tapeterna.Kanske skvätte lite revir- stänk här och var.

Lika fula tapeter överallt.Jo det var nya köksluckor och handtag, inga knoppar längre.Men bara pålagt över.
Arbetsbänkarna var nya och med ljus faner ovanpå i samma färg som handtagen på luckorna.De hade nog byggt ut vid diskbänken för där är det taget 14 cm av 34 cm som diskbänken är bred, så man får stå snett och diska.
Inte tänkte jag på det när jag tittade på lägenheten, jag föll för att det inte var någon insyn från balkongsidan.
Stort öppet med en liten björk  intill ett stort vildvuxet område med tistlar.(ja det såg jag ju inte då,
det visade sig när den årstiden kom.)

Det blir ju färgrannt med gardiner.Minns inte alls vad jag hade från början.Men däremot minns jag vilka vi hade på trean på Klockarvägen 135 nb.Så hamnade jag åter här i Geneta, efter att ha flyttat runt i stan och bott på flera andra ställen.I år har jag bott lika länge som vi bodde i Pershagen 16 år.När jag flyttade hit i
Januari 1970 bodde vi  till 1 Oktober 1974,då flyttade vi till en annan stadsdel, som var lite lugnare.Getingstigen 17 i Västra Blombacka. Efter Pershagen flyttade vi till varsin tvåa i Lina Hage. Men utan jobb kunde jag inte bo kvar så länge, jo jag fick ett 1 Juni 1994 på Kretsloppet, 4 timmar lönen 3.650:- hyran 5.765:- El 700:-  telefon 4.000:- osv. Det gick ju inte, var ut och tiggde burkar för att kunna köpa kattmat.
Slutade med både alkohol och rökningen då -94. men det  räckte ändå inte.Det var en jättefin tvåa 74 km2.
Som vi köpte för 10.000:- och den fick gå ifrån.Utan att kunna sälja den. Vad jag ångrar detta. Fick en liten summa av Mamma förskotterat arv. Men det räckte inte heller. Jag levde på havregrynsgröt, katterna måste ju ha sin mat. Så till slut bad jag det sociala om hjälp, då har det gått för långt.Fick 2.550:- tyckte jag blev rik i ett nafs. Men de sa Du får se Dig efter ett billigare boende och så hamnade jag här., där jag bor nu.
Trivs bra tydligen. Så den som lever får se.Kan kanske få omtapetserat och målat, annars gör jag som jag tänkte från början.

4 kommentarer:

 1. Lite målarfärg och några rullar tapeter brukar kunna göra susen. Hoppas att du snart får något gjort åt lägenheten. Har man inte rätt att få renoverat efter ett visst antal år?

  Här behövs också mycket göras åt, det mesta är slitet och dåligt nu. Har man ett hus är det ett evigt elände. I sommar måste vi måla fasaden igen, på södersidan flagar färgen så att det ser hemskt ut.

  Ha en god natt Majsan!
  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 2. Målarfärg kan göra underverk!
  Har flyttat hit och dit otaliga gånger. Ibland har det varit jättefint och ibland skevt och dragit. Mne jag har nog trivts hyfsat bra överallt...

  SvaraRadera
 3. Morning! Såå synd att du tvingades lämna den stora tvåan...men du verkar i allafall trivas ganska bra där du nu bor...
  Skulle bli häftigt med panelgardinerna uppspikade! Lycka till, fniss!
  Kramen!
  Ragnvi

  SvaraRadera
 4. Är det insats eller hyreslägenhet. I hyreslägenheter brukar ju värden stå för rustning. Det var en intressant berättelse som var sann och inte som min som var en "rolig" historia. alkohol ja. Det är ett jävelskap. själv så är jag en nykter alkoholist och har varit det i snart 5 år. Röker gör jag fortfarande tyvärr.
  Önskar dig en toppendag
  Kramar Mi

  SvaraRadera