torsdag 6 januari 2011

NÄR SKA BRÖLLOPET STÅNDA ?

Planering av bröllopet  gjordes av Mamma, lite av Pappa också förståss.De fick väl nästan abbonnera hela hotellet. Kanske att matsalen var öppen för allmänheten. För jag tror det var ca 70 inbjudna med sina respektive,alla kanske inte kom.
Inbjudning av vilka gäster.som skulle närvara.
hade jag inte fått vara med och bestämma vilka av mina få vänner som skulle vara med när jag gifte mig,
Skulle det säkert varit endast gamla vänner till Mamma o.Pappa.Genomsnittsåldern 55+ Hur kul skulle det bli.
Först ut var min barndomsvän Lilian med sin Börje.Sedan Mona, (död) med sin Åke.Eva med sin Kaj, de som träffades på samma resa som jag träffade Dennis.Hittar inget foto på Mona framifrån.
Jag kunde fota alla gäster. Dennis hade sin Faster Linnéa med sin man Hasse, deras Dotter Agneta.Moster Ingegerd med sin Pelle, deras söner Percy o.Håkan.Dennis syster Gunilla med sin man Nils-Göran,Yvonne med sin man Christer,Mats (dog -94)med sin fru Karin.Yvonne o.Mats var fostersyskon till Dennis o. Gunilla.Astrid o.Gustav Dennis föräldrar.Sen Hasse med sin Anette, Hasse var Dennis seglarkompis.(Han dog-92 )hasses bror Björn med sin fru Ingrid.Mina kusiner Anne-Marie och Ingrid med sina män.
Alla inom parentes dog i cancer.
Sedan var det Mamma och Pappas alla vänner, både inom och utom hotellbranchen.Krögare som jag också kände.Kriminalkommisarie Carl-Hugo Ahlborg och  Mammas väninna Gunvor från Stockholm.De hade lite kuckelimuck för sig.Men inget allvarligt. Mina systrar Maud och Catherine med sina respektive.Icke att
förglömma Prästen och hans fru.Och flera andra som jag inte bryr mig om att skriva ner.Måste gå igenom alla korten för att se vilka jag glömt.
Håkan stod för en del av musiken. Han spelade och sjöng In the summertime.....med munspel,trumma, som
den där Engelsmannen. Han som hade Västerbofisk i Oskarshamn Uno Danielsson med Fru Greta.En barndomsvän till Dennis Hasse Burman och hans fru.Våran veterinär Anders schnell med sin fru Margot.
Kamrer Sven Nilsson med sin fru Gunnel. (sven dog i cancer) Gunnel dog av ålderdom -09.
Krögarna Pix och Mip van den Berg från Eindhoven,Holland (hade sommarhus vid Ostkusten)Krögarparet
Holmkvist i Hultsfred.Ernst Gebelius med fru.En svensk-amerikanska som Mamma kände, glömt namnet.

Först åt vi minns att det var Tjäder. Menyn finns någonstans i mina gömslen.Champagne serverade samt andra viner,Mamma hade stt till att jag fick alkoholfritt.Pappa frågade var inte vinet gott, när han såg min grimas.Det smakade som avslaget beskt öl.Vadå sa Pappa, det är ju Champagne.Då kommer Anna Franzen
säger till Pappa, att Fru Persson har bestämt att Marie-Louise inte ska dricka någon alkohol, så hon spårar ur.Då smugglade Pappa in en flaska under bordet.Jag drack nog minst ett glas.Älskade Champagne.Det visste Pappa.Men jag blev aldrig berusad, den enda berusningen jag hade var av KÄRLEKForts........

Många av de äldre är ochså avlidna.Kanske lättare att skriva vilka som ännu är i livet.

Frissan var beställd, jag vet att Mamma & Pappa for upp och Mamma och jag skulle se ut en klänning i Stockholm.Hon visste om en butik som låg på en bakgata .Inte mitt i smeten alltså.
Mamma var ju från Stockholm fast hon flyttat runt lite som barn. Så hon visste vart man skulle gå.
Fick till slut fatt på en alldeles underbar klänning, och skor .
Jag hade sagt jag ville ha 25 meter slöja.Men Mamma sa ifrån, har Du inte snubblat förr så lär Du göra det på den. Roligare kan vi ha.  Mamma visste bäst. Jag hade ingenting att oroa mig för.Allt skulle säkert klaffa.
Hos frissan som hette Ingemar, frågade om jag var nervös,nej varför det.Mamma håller i trådarna.Normalt,
var jag alltid nervös inför något, men inte mitt bröllop

6 kommentarer:

 1. Morning o tack för härlig läsning igen! Vad du minns! Och jag har kikat på dina foton från bröllopet också! Så fina ni var!
  Kramen!
  Ragnvi

  SvaraRadera
 2. God morgon! Vilket bröllop! Men mitt i alltihop kan jag skymta lite vemod, eller också är det bara som jag inbillar mej, vems bröllop var det egentligen?? Men du fick ju din älskade, och det var ju det viktigaste. Själv har jag svårt för att stå i centrum, skulle nog ha dött med så många gäster! Du är modig du! Tänk så olika öden man kan ha.
  Jodå, jag är med på Facebook, ibland riktigt aktiv men just nu har jag nog legat lågt, det går i perioder.
  Ha nu en riktigt bra dag och ta väl hand om dej!
  Kram

  SvaraRadera
 3. va spännande att få fortsättningen ,
  jag har inte blivit gift min gubbe lär aldrig fria heller så tyvärr får jag aldrig chansen atts tå brud tyvärr,
  kram

  SvaraRadera
 4. Du håller på att skriva en riktig roman, jag skall läsa allt i morgon, det låter jätteintressant!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. Du har verkligen bra minne! Jag tycker att mina minnen från vårt bröllop är ganska suddiga, inte kommer jag ihåg vad vi åt för någonting.
  Vi hade inte alls så tjusigt bröllop med så många gäster, men trevligt ändå tyckte jag och Åke.

  Ha en fin fortsättning på helgen!
  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 6. Glömde Dennis Morbror Stig, hans Fru Ann-Mari kunde inte lämna sin son Roger (16år) ensam så hon var inte med.
  Det är henne jag besöker på Oxbackshemmet.Hon fyller 90 nästa gång.Då ska jag dit och gratta såklart.

  SvaraRadera