torsdag 20 januari 2011

LÅNGGATAN 14

Kom på ett minne från min barndom, ofta jag tänker tillbaka: Vart tog det vägen ? Hela min lilla lyckliga barndom som blev ett avbrott på då vi blev tvugna att flytta ifrån vårt barndomshem med den stora trädgården med alla fruktträden.Krusbärsbuskar.Röda krusbär.Kan inte minnas om det fanns vinbär.kan ju alltid fråga min lillasyster hon borde ju minnas bättre som är fem år yngre.Det var ingen anträffbar i Linköping, där min lillasyster bor nu sedan en del år tillbaka.Mellansyrran mindes inte heller.Då hade vi nog inte det.

Glasäpplen minns ag att vi hade.Många grabbar pallade äpplen hos oss, och vi som hade äpplen själva vi pallade hos andra.Inget jag kommer ihåg bestämt.Men jag vet att vi bussade Sherry, våran boxer på dom.

Året var 1957 jag hade precis fått eget rum med balkong.Det som oftasts användes som gästrum.Kanske jag hade bott i det rummet ett halvt år.Mycket mer var det nog inte.Det gick väl dåligt på hotellet, vad vet jag.Eller om det var för att det behövdes en ny värmepanna till huset.Något var det som gjorde att vi fick flytta.Vad vi grät,men det var en stor våning ovanpå posten på Storgatan mittemot EPA som vi nu skulle bo.Jodo, jag fick eget rum där också men på andra sidan rummet åt gatan men mittemot Mammas o.Pappas
sängkammare.Hur länge vi bodde där, det måste jag fråga mellansyrran om.Det minns hon det vet jag.

Har skrivit lite på min blogg om mina barndomsminnen på: http://lillgrimman.bloggo.nu/LARKTRADET

3 kommentarer:

 1. Morning! Önskar dig en skön fredag!
  Läste om din sambos tår...fy fasiken! Åsså gnäller jag om en ynka liten lilltå...prinskorvarna som jag kallar mina tår, och nog är det mina korvar på fotot allt!
  Kramen!
  Ragnvi

  PS. Såg att dina prover du lämnat var OK...skönt!

  SvaraRadera
 2. Pratat med syrran hon sa vi flyttade 1958 från Långgatan 14 till Storgatan, vi flyttade därifrån till Stenforsgatan 4 1962.
  Stenforsgatan låg jämsides med Stadshotellet i Vetlanda, det som mina föräldrar innehade.

  SvaraRadera
 3. Hej!! Kul att se tillbaka lite på sin barndom, fast 1957 fanns inte jag, var nog inte äns påtänkt då. Föddes 1959 ja. Läste lite i din andra blogg - du var ett litet busfrö..haha. De var jag oxå ibland de e nog alla barn. Man måste ju testa.
  NIX...jag har inga katter. Vi har katter som kommer och går i stallet, antingen är de grannkatter eller är de vildkatter. De varjefall skygga för oss människor o brukar pipa iväg när man kommer ut i stallet.
  Trevlig helg.
  Kramiz Anki

  SvaraRadera