onsdag 5 januari 2011

GUBBARNA PÅ MÅNEN

Samma dag som i dag fast för 41 år sedan blev jag förlovad med Dennis, som jag hade träffat nere i Torremolinos i Spanien, han var från Södertälje och jag  från Vetlanda. Bara jag såg honom där på stranden, visste jag att honom ska jag ha barn med. Men det gällde att utan att vara för påträngande få kontakt med honom.Släntrade förbi sneglade åt hans håll, men han verkade inte se mig, köpte en serveza med sugrör i och gick tillbaka till min plats.Jag for ensam dit, men delade rum med en tjej som hette Eva.Hon hade också farit ensam.
På kvällen gick jag till ett ställe där många samlades och fick syn på Honom igen, han hade ett helt gäng brudar omkring sig.Han var så snygg och solbrun, bredaxlad lite bitig till och med.Men det gick inte den gången att få någon kontakt med den snygga blonda killen.

En kväll sa Eva och jag vi gå till det populära stället TABU,där fanns en lång soffa utmed hela väggen,   i  inträdesbiljetten ingick det en drink, men jag var varnad att inte dricka något som jag inte visste vad det var för något i. Tog drinken med mig i alla fall.där satt blandat med killar och tjejer alla var vi unga och snygga.Och lite solbruna.

Plötsligt böjer sig en av killarna fram och frågar killen till höger om honom om han kunde få lite snus, usch !
Han tog dosan stoppade in prilla, gav tillbaka dosan, jag följde med blicken och vem var det som hade hand snuset om inte den snygga blonda killen, jag redan var betuttad i.Sa väl något, minns ej vad, men han bjöd upp mig till en dans. det var så trångt, så han frågade om vi inte skulle gå ut en promenad.Jag hade inga baktankar
om vad han kunde mena med det, sa till Eva att jag går med honom Du vet. Hon hade nyss träffat en lång, fräknig och rödhårig kille som hon blev stormförtjust i. På en kväll, bara så där.Skulle jag säga, jag föll ju pladask för den här blonde killen. Han sa han hette Dennis, jag skrattade och tänkte på serie-Dennis.

Vi gick mot det där stället där alla samlades, tror att Club 33 hade sitt kontor där.Han frågade mig om jag ville se månlandningen med honom. visst det kunde jag väl göra.Han ville bjuda på en Lumumba, men
någon cognac fanns inte.Jag sa jag dricker så ofta alkohol så det går bra utan.Så det blev chokladdrink.
Vi så dem gå på månen,i en pytteliten TV, svartvit.dålig bild,men vad gjorde jag hade ju bara ögon för
Dennis.

Dennis hade redan varit I Torremolinos 14 dagar, så vi fick bara en vecka tillsammans, knappt ens det.

Han var tydligen en festprisse därnere. populär av de flesta.Jag hade flera killar som var efter mig, men jag
hade redan träffat honom med stort H.

Vi fick en kväll tillsammans innan han skulle åka hem. Vi gick på ett ställe som hette El Madrigal.Där dansades Flamenco i ett  uppträdande. Jag blev helt betagen i den sortens dans. Det skulle jag lära mig.
Passa väl bra till discoteket  som gick i spansk anda.Hemma på hotellet alltså .Don Quiote.

Han for hem till Sverige, men hade två veckor kvar på sin semester, den skulle han fira med sin kompis Hasse,
de hade en segelbåt ihop.För när jag väl var hemma igen och på sommarstället i Vånevik på Ostkusten.Fick jag för mig att ringa och höra om han kommit hem.Hade ringt två gånger innan det var då jag fick veta att han var ute och seglade.Jag visste nämligen inte vad han hette egentligen.Det luska Mamma reda på. Jag hade Dennis Timmerman, Södertälje.och att han var 29 år.Men hon hittade honom via folkbokföringen.Enastående Mamma jag hade.Då fanns det ingen dator att ta till.

Jag fick prata med Dennis och jag frågade honom, om Du är intresserad av mig, är Du välkommen, om inte avslutar vi detta samtal.Att jag vågade, vilken rövare.Tänk om han sagt nej det är jag inte.Men han var lite intresserad, eller nyfiken, för han hade inte trott det jag berättat att Pappa o Mamma innehade Stadshotellet
i Vetlanda.
Så det var dit han for för att få träffa hela min familj.
Stackars Dennis, hade det inte räckt med bara Mamma och Pappa,tror min ena syster var hemma.Den yngsta hade ju förlovat sig med sin E.O. bara några dagar innan jag for till Spanien.

Jag ville ha åkt innan deras förlovning.Men det fanns inga resor till Benidorm. Dit jag ville resa.Men resebyrån i Jönköping lovordade mig att om jag tog resan till Torremolinos, så skulle hela mitt liv bli förändrat.
Så rätt han hade.Men det visst jag inte då.

Sedan for i varannan vecka han ner till mig och jag upp till honom.Tills han en dag friade.Och ivi var ju en bit upp i åren och hade bråttom att bli ihop 33 mil är långt för att hålla kärleken glödande.

Dagen bestämdes under tiden hade Dennis letat jobb åt mig i Södertälje, hittat ett som kontorist på Esso Motor Hotel. Jag hade varit upp och tittat på ett på Hotel Skoghöjd, men det var så dåligt betalt.
jag var ju faktiskt välbetald, men det var villkoret för att stanna hos Mamma o.Pappa. o jobba.
Den 7 Januari 1970 skulle jag börja jobba,förlovningen den 5 :e och resan upp till Södertälje gick av stapeln den 6 :e.

Så börjar ett nytt skede i mitt liv. fortsättning följer....

5 kommentarer:

 1. Morning o god fortsättning! Nytt o fint i bloggen ser jag! Och jag har kikat på dina foton o njutit också!
  Härlig läsning igen! Tuff brud du då det begav sig!

  Taxtavlan hos mig har jag tydligen sytt en gång till en manlig jobbarkompis....många år sedan nu! Idag är jag kollega med hans fru...och för några år sedan mejlade hon ett foto av tavlan till mig! Dom skaffade tydligen en tax på 90-talet o det var väl därför jag sydde den antar jag...
  Kramen!
  Ragnvi

  SvaraRadera
 2. Bidde anonymt första kommentaren...det är nåt vajsing här när man ska kommentera
  Ragnvi

  SvaraRadera
 3. Vilket spännande sätt att träffas på! Tänk vad lite eller mycket det är som avgör framtiden, vem man ska fortsätta livet tillsammans med och om det ska bli rakt eller lite krokigt här och där...mitt har inte heller varit direkt spikrakt, ganska många krokar faktiskt, men nu känns det riktigt rakt och behagligt, och hoppas att det så förblir. Många val har jag gjort själv, så jag har ingen att skylla på, men inget som jag direkt ångrar heller.
  Ha det nu så gott, och har du samma väder som jag kan vi stanna inne idag, det blåser som sjutton och snö från alla håll!!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Vilken spännande historia du berättar, det ska bli intressant att få läsa fortsättningen.

  Tänk att jag har aldrig varit i Spanien, inte på fastlandet i alla fall, utan bara på Kanarieöarna och det är ju Spanien det med.

  Ha en fin Trettondag!
  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 5. TACK för din hälsning i MIN blogg!!! Och nu har ja varit inne och löst om din TRÄFF...med D DENNIS!!!
  Vilken spännande läsning..och resultatet!! DEt var VÄRT att läsa!!! Tack för att du delade med dig!!
  Bor du i Södertälje nu också...eller???
  Jag bor i eskilstuna..men har min särbo/sambo i Kolsva..(1 mil från Köping) där jag är mest)

  Kommer GÄRNA att fortsätta abb läsa din blog!! Är du med i Facebok också?? Eller?? Är vi kanske jämngamla..eller du är troligen yngre.. jag är f. 44
  Kram till dej!!! Önskar dej o Dennis en fin TRETTONDAG tillsammans!!!

  SvaraRadera