onsdag 22 december 2010

TRYGGARE KAN INGEN VARA ÄN.......

Tänk att det ska vara helt hopplöst att kunna ta sig utan komplikationer från andra sidan av stan till pendeltågsstationen för vidare resa till Årstaberg sedan tvärbanan till Globen utan att fastna i väntans tider i denna kalla vinter.På egen begäran om att komma fram i tid samt slippa frysa och vänta kanske i timmar och trängas med andra väntande resenärer. Det var klokt av mig tycker jag att beställa en taxi och komma fram i
lagom tid innan besöket Kl.12.00 Det kostar  femhundrafyrtiofem kronor. Men det kan det vara värt.

Jag känner mig mindre orolig nu.Än jag gjorde innan, nu kan jag till och med känna lite hunger.
När jag rökte och drack alkohol inte tänkte jag på vad det kostade då. Så nu kan jag lägga den slanten på en skön bilresa.Tror inte att en femhundring hade räckt till både ock.

Hur hade jag råd med det då.Minns att jag aldrig hade några pengar kvar på kontot när lönen kom.Fick t.o.m. en liten slant av det sociala, för jag levde under existensminium.

Visserligen är inte pensionen stor, men jag klarar  mig bra.Och kan spara en slant varje månad.Så den här resan är redan betald så att säga.Ska ju hem också, men då tar jag kommunala färdmedel,som finns till hands.

Kan berätta i ett annat inlägg hur den resan var.Att ta sig hem från Globen-Årstaberg-Södertälje C

2 kommentarer:

 1. Det gjorde du rätt i att du unnade dig en bekväm bilresa!
  Man måste unna sig lite lyx ibland, annars blir det bra grått och trist.


  Och tack för dina härliga kommentarer och för att du öppnar luckor och svara på frågor. Nu är inte så många dagar kvar.

  Kram och ha en fin dag!

  SvaraRadera
 2. Alldeles rätt val, den bilresan kan vara värd mycket. I dessa tider är det inte många kommunala färdmedel som funkar, här i Örebro drivs många bussar med biogas, och under -20 funkar de tydligen inte...Å det är väl just då, när det är riktigt kallt som man kanske vill åka buss.
  Måste tacka dej för alla rara kommentarer du ger på min blogg!!
  Ha det riktigt gott och sköt om dej!!
  Kram

  SvaraRadera