onsdag 22 december 2010

HÅLLA GOD MIN

Taxin kom lite senare än jag tänkt mig,han att gå ända ner till vändplan.Där skulle han skruva bort skylten med skolskjuts,det tog sin lilla tid.Sen när han såg att jag hade electroniskt  VISA.Fick vi åka till Coop Forum, det ligger om hörnan invid Scaniarinken.Närmast till motorvägarna.Där var det liten kö, någon ropade mitt namn.Hörde inte vem.Men såg på väg ut att det var Ib, en jobbarkompis och granne. Sen såg jag Yngve med sin rullator.Prata som hastigast, förklara att jag fick astman tillbaka hos honom.Han hade blivit ännu magrare.
Taxin stod en bit bort, fick halvspringa.Okej så kom vi då iväg, äntligen.

Han körde säkert.Råka sätta mig i framsätet, det ångrade jag efteråt. För om jag vetat att samtalsämnet skulle vara sexualitet. Det är väl inte det hetaste ämnet just nu för mig i alla fall. Men jag svarade så gott jag kunde på alla hans frågor.Kunde ju inte börja bråka, för tänk om han slängt ut mig på motorvägen..Det har jag nämligen råkat ut för en gång när jag inte var riktigt nykter och trodde att jag skulle bli hemkörd först.Monica som beställt taxin var kanonfull och bodde långt ut på landet.Jag bodde då i Pershagen.Tur han kastade av mig så det inte var så långt hem.Det var synd att jag inte visste numret på bilen, det var ju mörkt ute också.Jag nyktrade till ganska snart, för jag måste ta mig över motorvägen till andra sidan, utan att bli påkörd.Monica var nog fullare för hon mindes inte hur hon kommit hem, minns inte ens att jag var med i bilen och att jag blev
avkastad av taxichaffisen.

Så därför höll jag god min och sa att jag är inte Malena Ivarsson utbildad sexolog.Men lite kan jag väl om det.
Det var ruskiga frågor en del.Då sa jag vet ej.Jag kan inte här öppet skriva alla grova frågor som han ställde.
Jag  visste inte om jag skulle säga att jag hade en man eller inte.Men sa, klart att jag har.Men vad vi gör,är personligt, som ingen annan har med att göra.

Och han fortsatte köra under tystnad.Då fick han svar på tal . Så var vi framme. Och jag kunde ta trapporna
upp. Kom in kl.11.55.Precis att jag hann i tid.

Nu är jag klar där.Det finns inte mycket mer att göra åt min efterstarr. Trycket var bra.Så det får vara suddigt
på vänstra ögat.Det blev sämre att operera.Hade ju inte behövt det.Det högra var akut.
Hemresan gick smidigt.Tänkte åka in till Stockholm, men det var lite snö i luften, inget solsken.Så jag klev på tvärbanan och pratade med en trevlig karl, så jag råka åka förbi där jag skulle av.Upptäcker det i Liljeholmen,
för det minns jag inte att jag åkt förbi förut,klev av gick över till andra sidan, där kom det precis,så då klev jag på och sa bäst att vara uppmärksam nu.Konduktören sa att Jag kunde få åka till Sickla Udde.Men tyckte jag skulle vänta till sommaren. Det gillade jag.

Det är så gulligt det där lilla tåget med två vagnar som Lidingöbanan, fast detta har modernare vagnar.

Tack vare att pendeltåget var 10 minuter för sent, så hann jag med det.Bussen kom precis fram till stationen.

Efter en halvtimme   var jag åter igen hemma.                                            

8 kommentarer:

 1. Men fy, vilket äcklig taxichaufför, den skulle du anmäla!! Så får de inte bete sig mot någon människa. Inte ska du behöva sitt och svara på frågor om ditt sexliv!!!

  Du är nog för snäll Majsan!

  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 2. Hoppas att du får en trevlig julafton , trots att du måste fira den ensam. Känns trist när jag vet att du har en dotter med familj och barnbarn som borde få lära känna sin kloka mormor.
  För klok och modig är du som så öppet pratar om dina problem förr, men som helt tar avstånd nu.

  Hoppas att du får en trevlig helg.
  GodJul/Kram.

  SvaraRadera
 3. Tack för hälsning och kommentar!!! Det var en "spännnde o intressant resa" som du berättat om..tur att slutet blev gott...och att du hann!!!
  Önskar dej en trelig kväll..OCH en trevlig JULAFTON och helg!!!
  Kram!!

  SvaraRadera
 4. Tack för din hälsning och en riktigt god jul på dig med!

  SvaraRadera
 5. Morning o god fortsättning!
  Men herre min je...när man läser om din resa med taxin blir man jäkligt upprörd!! Vilket äckel! Skönt att läsa att du är hemma oskadd!
  Kramen!
  Ragnvi

  SvaraRadera
 6. Hoppas han inte ställer såna frågor till de han skjutsat innan (Skolskjuts) jag ryser och jag har mailat -tälje taxi för en sån man bör INTE jobba som chaufför!

  SvaraRadera
 7. Taxiföretaget ser mycket allvarligt på det som jag fick uppleva under den färden.Så de har därför haft ett mycket tydligt och allvarligt samtal med föraren som utförde körningen och markerat att en förare i deras bolag- enligt deras regler inte får diskutera vare sig religion, politik eller sexuella frågor till en kund.
  De har markerat att en förare som överträder en sådan bestämmelse inte kan köra taxi i deras bolag.Och han framförde sin ursäkt till mig.

  SvaraRadera