onsdag 29 december 2010

KÖPLUSTA

Fick ett uppslag hos Stickvick ! Om att ha hela klädkammaren full med sånt jag inte kommer i, eller inte vill ha på mig för det är inte modernt. Nu brukar jag inte följa modet så där till punkt och pricka.Men lite inne vill jag vara, fast det är svårt med mitt omfång.Efter jag slutade röka har jag lagt på mig en del onödiga kilon. Då krävs det större plagg.På vintern behöver jag inte lika mycket  kläder för då har jag ytterplagg.

Och ytterkläder för vinterbruk har jag ganska gott om.Kanske inte sista modet.Det ska vara varma plagg.Det
är viktigt. Fick ärva en grå jacka efter en f.d.väninnans Mamma som gick bort 2000.Den har fuskpälsfoder i huvan och ärmarna.Älskar den jackan.Börjar bli sliten runt knapparna, syns att jag sytt i dem flera gånger, men på olika ställen.Vet inte hur jag ska lappa ihop den till nästa vinter.Måste googla på det.

Provade en underbar duffelkappa men den fanns bara upp till storlek 44.Det var med en schalkrage och huva.i skön fuskpersian .Jag hade gärna givit 1.995:- för den var klädsam.Om jag kunde få bort lite på omfånget, kunde jag knäppa den.Vill ha kvalitet så det håller några år.Men är man lite överviktig får man dras med de gamla plaggen, tills de ramlar i sär. Köpte en svart 3/4 Jacka med huva, lät sy fast mitt svarta rävskinn på den.Köpte den nog i ett förhastat ögonblick.Då kunde jag ha den, vadderad men det var bara dragkedja i den inga knappar eller kardborrband, det köpte jag och skulle sy dit, men det blev aldrig av.

En dag i Oktober kom min Dotter som hastigast på besök och kom på min svarta jacka, då hon säger att hon skulle behöva köpa ny, men barnen går före.Den passa precis.Så glad jag blev.Då kom den till användning.
Ska jaga en ny på rean, måste väl finnas någon snygg och varm Jacka kvar till mig.

Skickade efter en fyndlåda, i den var det en Jacka brunbeige med härlig fusknappa.Men den var för stor, de
hade missuppfattat storleken, jag sa XXL, det kom 2xXXL, då kan Ni tänka Er.Ville skänka den till en av mina kära bloggare, men den hade nog varit alldeles för stor även åt henne. Den fick min dotter ta med till
sin svärmors sambo.För jag tror att det var en herrjacka.Tyvärr var det ingen krage, utan bara en kant.

Fick en reakatalog från Cellbes i dag tittade lite i den.Men kände att jag kan inte skicka efter på katalog längre.För jag vill kunna prova, känna på kvaliten och"mannekänga"lite och se om den klär mig, i alla vinklar.
Så jag inte ser ut som en Michelingubbe, som jag gör i en vadderad jacka.

Det blir till att rensa ur allt gammalt och köpa nytt.Några plagg i  alla fall.Som jag skrev i en kommentar, bara vårsolen tittar fram så kommer köplustan tillbaka.
Och då rusar alla flickor som ystra kalvar på grönbete ut och handlar nytt till garderoben.

5 kommentarer:

 1. hoppas du hittar en fin och bra jacka nu,jag hade tur hittade en på´Intersport en varm å goo för 600kr den har varit jättebra och varm hela vintern.
  gott nytt år om vi ej hörs innan

  SvaraRadera
 2. Ja du det blir en hel del kläder i garderoben med tiden.
  Rensade ut så bra för fem år sen när vi flyttade men nu har det blitt en del plagg igen, och då brukar jag rensa lite och skänka till Röda Korset, så glad att dom tar emot, så jag slipper slänga.

  Hoppas att du hittar en varm och skön vinterjacka, finns ju så mycket på rea nu om man vill ut å trängas lite.

  Hoppas att du får ett gtt slut på året och ett underbart Nytt 2011.

  SvaraRadera
 3. Visst behöver man rensa undan ibland. Jag har ju stort hus, så jag brukar ha en "mellanlagring" och om jag inte haft behov eller lust till det undanhängda på något år brukar jag kasta eller skänka till RK.

  Jag önskar dig ett gott slut på det här året och ett riktigt GOTT NYTT ÅR!

  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 4. Nej, det är minsann inte lätt att hitta en vinterjacka som man trivs i, i alla fall om man har något kilo för mycket...
  Önskar dig ett gott slut och ett gott nytt år!

  SvaraRadera
 5. Usch, det är inte kul att köpa kläder längre, storlekarna stämmer inte...Så nu väntar jag till våren och hoppas att det kommer in lite roligt och snyggt även för fluffigt folk! Jacka har jag faktiskt en riktigt skön, inte snygg men praktisk så den får hålla vintern ut. Man har väl kommit till den åldern där bekvämligheten går före flärd...
  Ha det så gott och jag önskar dig ett riktigt Gott Nytt År!!
  Kram kram

  SvaraRadera