torsdag 18 november 2010

UTSKRIVET AV DOKTOR


Många av Er ville veta hur den verkar.Jo, jag känner lite skillnad faktiskt.Har bara tagit den tre gånger.Ska ta den morgon och kväll.Skölja munnen med vatten.Man kan få svampinfektion annars.Men jag har lite lättare att andas.Känner mig tryggare nu sedan jag tagit den.Nu tog jag det väldigt lugnt idag.Trappor upp, är jobbigt.Men det var mest rulltrappor idag, bara en lång trappa i två delar  ner till pendeln vid Årstaberg.

Förr var det jag som bolmade bland resenärer.Nu fick jag fly undan de bolmande, illaluktande rökarna.En karl sa jag åt, är Du nästa kolpatient.Tror inte han förstod vad jag sa,han fortsatte att bolma.Så jag fick flytta på mig.
Konstigt att inte Dr.H. sa något 2008, då hade jag bara astma och fick Seretide Diskus, den hjälpte föga.
Den jag fick nu, är ett kombinationsläkemedel (steroid och laba) behandling av astma, i första hand. Eftersom jag inte gillade Seretide fick jag som andra hand använda den jag hade innan Oxis Turbuhaler, att ta med jämna mellanrum eller när jag behöver. Invecklad historia.Huvudsaken är ju att det hjälper.Så får jag blunda för alla biverkningarna så länge. Ska pröva att gå en promenad i morgon och se om jag blir mindre andfådd.

 Du ska få följa mig på "resan" för mitt tillfrisknande.Hur kan jag ha KOL, när mina lungor var så fina enl.min förra Dr.som skickade mig på röntgen av dem.Den 31 /7-09.
Kan vistelsen hos Yngve i hans inrökta lgh, ha gjort det värre, bad ju honom inte röka medan jag var där.
Inte alltid han brydde sig, fast han själv har KOL.Vem vet ?

3 kommentarer:

 1. Hejsan Majsan!
  Det låter jobbigt att inte kunna gå och röra sig obehindrat.

  Det kanske är så att dina besök hos Yngve försämrat dina lungor.

  Vi har en granne, som varit storrökare tills hans hustru, som aldrig dragit ett bloss, fick kol. Då slutade han röka, men då var det ju för sent. Hon är riktigt illa däran.

  Ha en fin dag!
  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 2. Först och främst är det ju huvudsaken att du tycker dig känna att det blir bättre med andningen, sen kan man ju undra hur det här med Kol fungerar. Har läst en del i skolan om det för inte alls länge sen, men jag kan väl säga att jag blev inte mycket klokare för det. Vet bara att det kan drabba passiva rökare också, och det trodde man väl inte förr. sen går ju forskningen framåt hela tiden, så jag håller verkligen tummarna för att dina mediciner hjälper!!
  önskar dig en riktigt bra fredag!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 3. Morning! Hoppas besöket hos ögondoktorn gick bra?!
  Och att din medicin hjälper!!! Fy för att inte kunna andas ordentligt!
  Styrkekramar!
  Ragnvi

  SvaraRadera