fredag 26 november 2010

MINNS DU DETTA REPORTAGE ?

Ska börja om och uppdatera vissa inlägg, för jag har inget nytt att berätta........26 November 2012
Det var i Onsdags den 24 November 2010 tidigt på morgonen som de brände våran närbutik .Nu får åka iväg till Maxi och Coop Forum eller till stan, men det är längre, det finns en välsorterad butik i
Ronna Centrum.En Tempo-butik, som nästan aldrig har de varor som man vill ha.Dåligt sortiment.I ett  närliggande område.Visst vi kan ta bussen till Lina först, sedan en buss till Enhörna, där finns en fin ICA-butik.Men bussarna går bara en gång i timmen om än knappt det.
Vi som är lite äldre och har svårt att gå och inte har hemtjänst att till hjälp.Vi får vackert klara oss på egen hand och åka eller gå dit bort till Wasa handelsplats, Genetaleden.Placerat så att de som är bilburna har nära till entrén. Men vi som kommer med buss har cirka 400 meter fram till den.

Jag blev så bestört och det skrev jag också i kommentaren i LT.
Det finns fler ställen att handla mjölk och fil,ägg utmed Klockarvägen.På ena stället blev jag förolämpad och de gjorde grimaser åt mig, så dit tänker jag inte gå mer.Sen finns baracken längre ner på Klockarvägen där finns lite frukt och grönsaker frysta varor som fisk o. annat i storförpackning.Otänkbart för mig som är enbo. Nej, det blir att handla förståndigt så man har hemma det nödvändigaste.Så man inte behöver åka varje dag.Eller gå.

Nu måste jag ta mig dit minst en dag till, för att komplettera så allt finns hemma.Det ryms inte mer än  30 kg i min "dra-maten-kärra".Och det är knappt jag orkar dra det efter mig.
Har vi tur öppnar de igen om ett halvår. Då är det sommar och varmt och skönt med en promenad bort till Wasa handelsplats.Och vi har vant oss vid att gå eller åka buss dit bort.Som vi gjorde innan den öppnade.

7 kommentarer:

 1. Men va tokigt...vem brände ned den då ????
  Låter inte klokt. Och inte ska du låta någon göra grimaser åt dig, gå fram å fråga vad dom vill och om dom tror att dom är förmer än någon annan ???
  Jag blir förbannad på sånt där...
  Är man kund ska man bli bra behandlad...alltid.

  Ha en finfin kväll.

  SvaraRadera
 2. Fy så besväligt och vad är det för några som gör grimaser åt dig! Sånt ska man ju inte behöva tåla. Det är besvärligt när man får långt till en butik som man gillar. Här ute på landet är ju så gott som alla lanthandlar nedlagda och de som inte ha tillgång till bil har det inte lätt. De får ibland flera mil för att kunna få sina dagligvaror. Då gäller det att inte glömma någonting när man väl kommer iväg.

  Ha en fin advent!
  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 3. Men har inte folk annat för sig än att bränna ned butiker?? Sen håller jag med Rantamor, inte sjutton ska du tolerera att de står och gör grimaser, är det inte kunderna de ska leva på?
  Sköt om dig nu och ha en bra helg!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Morning! Men fyy vad otäckt med branden! Anlagd? Och jag håller med de övriga som kommenterat; inte sjutton ska du behöva stå ut med att folk är ovettiga mot dig!
  Kommer från din andra blogg och såg dina foton...jättefina!
  Kramen!
  Ragnvi

  SvaraRadera
 5. Tänk vad folk kan vara dumma...
  göra grimaser bakom ryggen på en så att man kan både se och ana det.
  Dum, dummare, dummast....
  Ingen är sämre än någon annan, och ingen ska låtsas kunna sätta sig på en människa som dom redan ser är svag...
  fy för sådana personer.

  Så synd att du har så långt till en bra affär,
  hoppas att du snart får tillbks din närbutik.

  Vi hade jättelångt när vi bodde i hus på landet, men nära till skogen som vi älskade...
  när vi flyttade hit har vi nära till överallt, läkarstation, affär, apotek, skogen och havet...
  känns tryggt.

  Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
 6. Vad mycket tråkigt du får stå ut med.. Usch och fy.. Hoppas allt löser sig så du får det lugnt och skönt..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 7. Sidan rullar upp och ner så jag kan inte skriva ordentligt. Det gör det överallt på Blogspot för mig, därför har jag tagit bort min egen blogg jag hade här.

  Återkommer.
  Hoppas de ordnar till en ny affär.

  Ha det gott

  Kram

  SvaraRadera