tisdag 16 november 2010

KRÄMPOR

Nu börjas det med att krämporna kommer smygandes fram i dagsljuset. För att skrämma vettet ur en.Nu får jag lida för alla år som rökare.Dr sa i dag att jag har KOL .Kroniskt obstruktiv lungsjukdom.

Var och sökte för andningen. Har svårast vid ansträngning, som långa promenader, städning  och dans.

Fick i början Seretide Diskus, den hjälpte inte tyckte jag.Ju längre tiden går tycker jag att min andning bara blir värre.Borde ju bli bättre ju längre tid det tar, efter jag slutade röka.Men sviterna efter många år som rökare, kommer surt efter.Upp till 10 år efter kan det ta innan alla besvär med rökhosta och andningsbesvär blir bättre.Ingen läkare säger likadant.
Läkaren  idag jämförde sin utandning med min, han som aldrig rökt.Efter han visat mig två gånger fick han en hostattack.Han menade på att vi var jämgamla.Det går väl ändå inte att jämföra.Det sa jag till honom också.Han har haft mig som patient sedan -70talet.men då hade jag en annan livssyn, likt den jag har nu. Höll upp med rökningen från 1975-1983 .

Ska åka ner till stadens mitt och hämta ut medicinen han skrev ut åt mig.Så får vi hoppas att det blir bättre med den.Den skulle jag ta morgon och kväll.Och den andra som jag redan har Oxis turbuhaler 4,5 mikrog/dos formoterolfumaratdihydrat. Uttala det den som kan.

2 kommentarer:

 1. Jag har också varit rökare. Man börjde i 13-14 årsåldern och sedan rökte jag till jag blev gravid med vår yngste son 1972. När jag fick de äldre barnen som är födda 61 o 63 gjorde jag bara uppehåll när jag var gravid och ammade.

  När jag väntade Krister hade "jakten på rökarna" börjat och jag nekade att stå ute i kylan och röka, så jag slutade helt, trots att jag egentligen trivdes bra med den där giftpinnen.

  Nu hoppas jag givetvis att jag inte ska få några sjukdomar för de åren jag var dum och höll på med rökningen, men det kan man ju aldrig vara säker på.

  Hoppas att du får en fin dag!
  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 2. Usch då det låter inget bra, hoppas att din nya medicin kommer att hjälpa dig så att du får lättare med andningen.
  Min gubbe har ju rätt tuff astma, men han har aldrig rökt.
  Vi är inte rökare nån av oss och ingen i familjen heller.

  Ha en finfin tisdag ialla fall och va rädd om dig.

  SvaraRadera