måndag 11 oktober 2010

ELEKTRISKA APPARATER

Tänkte hur ska jag hinna laga mat samtidigt som jag sitter här.Det går ju inte, sen slog det mig.Micron, kanske jag kan koka blomkålen i den, ja det gick hur bara som helst.4 msk vatten i 5 min på Med,high.Vitkålen däremot blev inte tillräckligt mjuk på 5 min.så den har jag satt in igen på ytterligare 5 min.+ 3msk vatten till. Hade tänkt stuva dem.Perfekt.Lite tuggmotstånd.

Vågorna i micron fixar det. Att göra äggröra i micron är perfekt.Jag använder den bara att värma mat som redan är lagat.Förr värmde jag teet i den, sedan vattenkokaren kom in i mitt kök, då blir teet mycket godare.Och så började jag med snabbkaffe.Vet inte om det blir dyrare.Men jag dricker högst tre "baljor" =tekopp per dag.Och sällan, mycket sällan har jag fikagäster.Har vanligt bryggkaffe, köpte det ifall att.Så blev Y. utan och då fick han halva paketet.

Skulle gå ner till förrådet för att hämta upp min gamla kaffebryggare, men nyckeln passade inte.Den nya jag köpte på Maxi som öppningserbjudande för 85:- men tyvärr så är behållaren för vattnet mörkt, så jag såg inte vattennivån. Då ställde jag undan den.Sen gick Y:s sönder och då lånade jag ut den till honom.Han tycker den är bra.Han mäter upp vatten i kannan sen slår han i vattnet. Klokt.

Det sparar energi att använda vattenkokare.Jag är inne på min tredje.Den jag har nu,har pajat så signal-lampan lyser inte.Sätter bara i och tar ur kontakten, när den slår ifrån.Det kan jag höra om jag är alldeles intill.Onödigt köpa ny bara för det.Den fyller sin funktion ändå.

Har funderat på hur man kan klara sig utan alla dessa elektriska apparater, som jag vant mig med, under all den tid de funnits i mitt gångna liv.Gamla Carmen curles, värmespolar, har en liten kvar med 7 spolar, fast jag har flera att sätta dit vartefter de blivit varma.
Locktång, ingen för tillfället men däremot en värmeborste eldriven. Varmluftsborste.

Alla dessa är elanslutna till nätverket.

Jag minns en gång i min hemstad, då vi fick ett längre el uppehåll efter åskoväder.Och jag ringde till frissan och frågade om jag fick komma.Hon sa visst men vi kan inte torka håret på Dig, för vi har ingen el.Det visste jag ju, men föreslog, handtorken då.Ja, den har vi ju.Nu föll det sig så att även den var eldriven.Nej, det var inte snällt utav mig.Så jag väntade med att gå dit tills värmen var tillbaka.Vet inte om hon någonsin förlät mig, att jag lurade henne på detta sätt.

Det är bra att det kommit en del apparater som bara kräver ett eller flera batterier, men deras kapacitet räcker inte alltid till.

Nu ska jag gå till köket och sätta på två plattor och göra bechamelsås till blom+vitkålen.Och steka Kalkonkorv choriso.

Och alla mina bloggvänner, nu får Du lite att skratta över igen.

1 kommentar:

  1. nästa gång kokade jag i bara 4 min.det blev bättre tuggmotstånd.Lite för lös första gången.

    SvaraRadera