tisdag 7 september 2010

KONSTEN ATT VARA SNÄLL ---av STEFAN EINHORN

Begreppet "snäll" kopplas ofta till egenskaper som dumhet,naivitet och undergivenhet.Stefan Einhorn lägger en helt annan innebörd i ordet."För mig är en snäll människa en individ som lever med etiken i sitt HJÄRTA" Den snälla människan är minst av allt DUM, tvärtom mycket klok, eftersom hon har förstått att det vi gör för andra gör vi också för oss själva.
Men snällhet är en egenskap som måste förvaltas med gott omdöme.
Att vara snäll på ett äkta, positivt och gott sätt är verkligen en konst.
I konsten att vara snäll,skriver Stefan Einhorn bland annat om vad äkta snällhet innebär och om de motkrafter som kan hindra oss från att vara snälla.
Han redogör också för vetenskapliga studier som visar att snällhet lönar sig och ger handfasta råd om hur man kan tillämpa detta i vardagslivet.
SNÄLLHET är det största vi kan erbjuda vår omvärld- och oss själva.

*******O*******
Tänk att jag som hela livet blivit utsatt för just de här människorna som skulle behövt läsa den här boken.Det känns skönt att vara respekterad äntligen.

Jag har faktiskt fått lida för min snällhet många gånger också.Men vad gör man inte för sina nära och kära. Jag är en snäll människa från födseln, jag behöver inte läsa några böcker om konsten att vara snäll.

6 kommentarer:

 1. Den där boken skulle många behöva läsa, just för att få dom att förstå att snäll inte är = dum.
  Utan en ytterst värdefull och socialt bra kompetens.
  Ha det gott:)

  SvaraRadera
 2. men hur snällt är det att låta sig utnyttjas? Snällt emot en själv?
  //Madeleine

  SvaraRadera
 3. Vad roligt att du skrev om snällhet.Jag sa för ca:2 timmar sen till min sambo att jag ska sluta vara så snäll mot vissa för det känns som om jag aldrig får något tillbaka.

  SvaraRadera
 4. Har förstått av din blogg att du är en snäll och omtänksam kvinna som vill att alla omkring dig ska ha d gott....men du glöm inte bort att vara snäll mot dig själv också, glöm inte bort dig ta hand om dig och skäm bort Mi ibland så att hon också får känna av snällhet.
  Tack för dina kommentarer hos mig/kram.

  SvaraRadera
 5. Förresten glömde att jag skulle skriva att det var en öring som jag fått, men vi fick rödingar också.

  Tjingeling.

  SvaraRadera
 6. Snäll kan man vara på olika sätt. Jag tänker att vara trevlig kan vara ett sätt att vara snäll men man ska ju även vara snäll mot sig själv. Det kan ju vara att ställa krav på någon annan så att det blir snällt mot mig själv. Gränserna kan vara hårfina men jag är regissören i mitt liv och jag bestämmer var mina gränser går.

  Stadsparken som jag visade ligger i Örebro.Den ligger i anslutning till Wadköpings kulturreservat.
  Nu har jag sjungit i kören i två timmar så det ska bli skönt med en kopp varmt tea.
  Ha en bra torsdag/annika

  SvaraRadera