söndag 19 september 2010

GLASYR OCH SMULOR

Kom att tänka på ett utav mina arbetsplatser.Nu när jag åt ett microvärmt wienerbröd,som smulade ner nästan hela mig.Nu var det ingen glasyr på detta var det "mormors hosta" som det allmänt brukar kallas, vaniljkrämen.
Det var en arkitektbyrå som ville ha finstädat på Fredagar.Så det var rent och klart för en ny arbetsvecka på Måndagen.
Där var tyckte jag kliniskt rent, förutom i köket, hela golvet var fullt utav wienerbrödssmulor och glasyr, nersmetat då de klivit i det. För övrigt lite smulor efter radergummit, när arkitekterna ritat fel.Så föll det ner på en beige heltäckningsmatta, så den fick dammsugas noggrannt.Vilket jag gjorde också.Jag var alltid noggrann.
Så kom det sig en dag jag fick en tandläkartid en Fredag,så jag gick dit en Torsdag efter ett annat avslutat städjobb.Och finner till min häpnad att ägarinnan gick och tömde papperskorgar och städade av dagen innan jag skulle komma.Jag frågade varför hon gjorde så när jag fanns,Du skulle se hur det ser ut om jag inte höll efter tills Du kommer sa hon.Den här arkitektfirman var i en äldre villa, på en av bakgatorna i stan.Så det var två kontor en trappa upp.Där herr arkitekt och Frun som skötte kontoret med utbetalning av löner, och diverse andra göromål.

Så när jag fick se och höra att Fru W.städade innan jag kom,så tyckte jag hon kunde anlita studerande till att städa det lilla som var.Då hade jag hållit på där i säkert två år.Hade flera städjobb, för att täcka upp hela veckan. Kunde ju inte leva på att vara hemmafru i 12 år.Oavlönat arbete.Mat och tak över huvudet, det räckte inte åt mig.

Vilka fler ställen jag var på, berättar jag om i ett annat inlägg.Så jag inte kommer ifrån ämnet att äta wienerbröd utan att smula ner, är stört omöjligt.

3 kommentarer:

 1. under de tolv åren hade jag ett telefonjobb för Presam. jag vickade när andra var lediga, samt att jag hade dagbarn.
  Från -79 sålde jag även Oriflame kosmetika och efter -82 även Tupperware, plastartiklar.

  SvaraRadera
 2. Svar: Knivigt och knivigt... jag lotsar ju bara, jobbet måste ju person göra själv förstås... men det känns viktigt att göra det då många som kommer till mig varken är bra på datorer eller att skriva.

  Ja, visst ska man "unna sig"... man ska vara snäll mot sig själv!

  SvaraRadera
 3. Kul att läsa om dina jobb och jag kan inte låta bli att le när jag läser att det städade innan du kom och städade. Så är det många pensionärer som gör också. De orkar nästan inte med att ha hemhjälp för de känner att de måste städa och ha i ordningen innan hjälpen kommer.

  Tack för din kommentar hos mig och ha en fin dag!

  Kram Ingrid

  SvaraRadera