söndag 22 augusti 2010

TROR PÅ ROBERT LIND I KRAMFORS

En vacker dag som denna Söndag,tog jag det lugnt i tre timmar framför datorn.Sen gav jag mig iväg in till Y o. Lill-Katten, hälsa goddag, höra om Y behövde något från affären, skulle fara till D o.hans katt. Jo, lite pålägg, som Du brukar ha på mackorna.Handla själv det nödvändigaste som mjölk,yougurt en påse jord till Malvorna, dags att flytta över dom till lådan som hänger på balkongen.

Väl uppe hos Dennis,som ville ha tidning+Söndagsbilaga och lite mer godis. Jag mockade, men diskade inte för D klagade en gång att jag inte diskar rent. Vattnade majsen, sen for jag hem igen.

Var in med pålägget och mockade åt Nissen.Prata en timme med Y.Sen gick jag över till sophuset, för att kasta reklamen Y hade fått. Fann en skatt i metalltunnan, som var av glas och stearin och porslin. Det var helt. Usch ! tänker Ni rota bland sopor. Men jag brukar sortera i rätt kärl, för det är de urusla på. De läser ej på skyltarna,alla är inte analfabeter.

Fixade en kopp kaffe, satte mig på balkongen efter jag planterat ner Malvorna i lådan.Gick ut och runt balkongen till min täppa.Lövkojorna börjar blomma så smått.Vildvinet kväver allt i dess väg uppför balkong och husvägg.

Precis jag stängt dörren, plingade dörrklockan.Hade jag glömt nyckeln i dörren? Såg i titthålet 2 vuxna o.en liten flicka som jag inte kände igen.Öppnade.

Såg genast att det var Jehovas. Ville inte vara ovänlig, sa bara att jag har min tro.Ni får ursäkta. Jaha, sa den ljusa kvinnan, hon hade en asiatisk kvinna med sig.Du har din barnatro kvar. Ja, det kan vi säga.Prata en stund, de gav mig två små tidningar Juli 2010.Vakna ! o.Vakttornet.
Fråga om jag visste vad Gud heter i förnamn.Det visste jag inte, därför fick jag dessa och läsa i. Deras Gud heter Jehova. men den jag tror på har inget namn.

Jag skojade med dem och sa, nej jag tror inte på någon Gud, jag tror på Robert Lind i Kramfors.
Det hade dom aldrig hört förut, de hade roligt åt det.Fråga vem han var.Ingen aning, sa jag.De tackade för pratstunden, tänk förr fräste jag åt dom.Får nog sätta en liten lapp från Svenska kyrkan på dörren igen.Då får jag ingen påhälsning av dem.

Sa till dem nu har jag något att blogga om.Det tyckte hon var bra.

2 kommentarer:

 1. Det var bra sagt till Jehovas..de är så på trängande. Alla har vi våran egen tro..Du har haft fullt upp denna dag ser jag,l kul när det händer något. ja katter är härliga djur,l jag tror att din katt la sig på ditt korsord för att den ville ha uppmärksamhet och inte att du skulle titta på korsordet. Så gör mina också, bara brakar ner på tidningen och lägger sig till rätta där. Tack för din gulliga kommentar hos mig..
  Ha en skön söndagkväll
  Kram Anneli

  SvaraRadera
 2. Morning! Var lite stök att hitta till dig idag...klickade på ditt namn inne hos mig men hamnade bara hos blogspot...men sen gick jag en annan väg o då kom jag rätt!
  Inte fasen har vi varit ute o farit särskilt mycket i sommar inte! Ekonomin, magen o djuren sätter stopp för det...nån endagsutflykt har det blivit bara...
  Kramen!
  Ragnvi

  SvaraRadera