tisdag 24 augusti 2010

DAMM-SAMLARE

Alla dessa prydnads-figurer.Änglar,älvor,sköldpaddor,igelkottar,brunbjörnar,katter o.troll.
Fotografier i ramar.På släkt och vänner.Vaser,större prydnadssaker,skålar, ljusstakar och prydnadsblommor i tyg som samlar damm.

Hur ofta tittar vi på dem? Kanske när vi går förbi bokhyllan, stannar till ett tag, och blir påminda, om vad dessa små figurer har för minne för oss.Tar vi bort dem eller får de stå kvar.Kanske vi flyttar dem till ett annat ställe i rummet.Så brukar jag göra.Som om vi tröttnat på att se dem stå där, år efter år.Fast vi egentligen knappt sett dem, på bra länge. Vi lyfter på den och då ser vi kanske en blank yta under.Oj, dammigt igen.Det var ju inte så längesedan jag dammade.I våras.Och nu är det snart höst. Jag är ingen pedant på något sätt. Men jag vill ha ordning och reda på saker och ting. Förr var jag nog slarvigare.

Undrar om jag ska sätta tillbaka dom på sin plats, eller lägga dem i en liten ask och förvara dem i en byrålåda.

Älvorna kan jag ju inte ta bort, jo kanske,den som huvudet är av på. Den gav jag till en manlig vän och han tappa den i golvet.Och sa, vad ska jag med den till, ser Du inte att den är lik mig,sa jag, Du kan ha den på en hylla hemma hos Dig,men älvan fick stanna hos mig.Han ville inte ha den. Och inte ha mig heller, upptäckte jag då.


Jag brukar titta vad mina vänner har för prylar framme och frågar vad har Du för minne med denna? Ibland berättar de en fin liten historia eller så viftar de till med handen, äsch den betyder ingenting egentligen.

Men jag tror att varje liten sak,finns ett minne kring. Som står och samlar damm.

9 kommentarer:

 1. Ja alla mina dammsamlare har ett minne...
  Ha det gott.

  SvaraRadera
 2. http://thoerr499.blogspot.com/

  SvaraRadera
 3. När man skall damma bokhyllan .. då undra jag om jag verkligen behöver alla de små saker man har där ;)
  kram

  SvaraRadera
 4. vissa saker gillar jag, vill inte ha helt kalt

  SvaraRadera
 5. Hejsan!
  Jag försöker bara ha framme de saker som jag verkligen tycker om.... de andra sakerna få bo i skåpet tills jag kommer på andra tankar. För visst kommer jag på andra tankar och min smak ändras efter tidens gång och rätt som det är förstår jag inte alls varför jag har ställt den gulliga ängeln längst inne i ett skåp, när den är så fin...... var det inte den som jag fick av faster Vera......Så brukar det vara hos mig jag växlar om saker, så blir de som nya ett tag. Sedan är det bara att damma på....och se glad ut... gillar man prylar så gör man.....
  Kram Vännen från Raina

  SvaraRadera
 6. Sv; Tack, jag ska tänka på det. Och jag röker ju bara utomhus... så därför blir det inte så ofta. Och jag känner att det är en bra tid att sluta nu eftersom det bli kallare ute.

  SvaraRadera
 7. Mina dammsamlar har också ett minne...suck faktiskt!
  Du undrade vad Carinas blogg heter..Goldies matte...finns som länk hos mig!
  Du kan ju lägga till dom bloggar du vill besöka som Favoriter i datorn om du inte kan lägga dom som länk hos dig...
  Kramen!
  Ragnvi

  SvaraRadera
 8. Vad kul att du hittade in till mig - gissa om jag blev nyfiken på vad du menade med att din dotter använder ekorre i sitt efternamn!

  Jag sparar enbart på dammsamlare med minne - tänk om de mindes att de ska skaka av sig dammet också!

  SvaraRadera
 9. Tänk då tycker jag du ska komma till Götet och se dig om igen!
  Jag borde nog oxå plocka bort lite men...

  SvaraRadera