söndag 29 augusti 2010

SÖNDAGENS GÖROMÅL AVVERKADE

Har inte hunnit med hälften av vad jag tänkt göra idag, ändå hann jag med rätt mycket.Först in till Y.o.Lillkatten, sedan for jag till Maxi, var ute i god tid så jag promenerade ner till ändhållplatsen.Och fotoade lite till mobilbloggen.Den ståtliga kyrkan som är Syriansk-Ortodox.Hela vägen utmed Klockarvägen tillhör våra kära invandrare.De tog inte seden dit de kom.Hit alltså.

Jag har inget emot dem så, det är så mycket kriminalitet som invandringen utgjorde, fast det är säkert andra nationaliteter också.

Jag yttrar mig inte mer om det.De är här för att stanna.Må gud vara med dom.Den äldre generationen har det nog inte lätt, lära sig ett nytt språk på gamla dagar.Och fy så hemskt, lämna sitt hem, sälja allt bara för att det var krig och elände, och veta att de aldrig får återse sitt land igen.
----O----

När jag kom till Lodstigen var klockan närmare tolv, och jag var jättehungrig,åt inte det jag brukar, yougurt med bär och müssli vid halv elva.D. hade inget godis kvar, så medan han satte en fiskgratin i micron, gick jag ner till affären. Vi delade på en "enportions", det var inte mycket, men räckte tills jag kom hem.Då blev det en balja kaffe o.en muffins.Lite data, sen kände jag tröttheten komma smygande.Fy 17, nu måste jag ut och till Y.o.katten med det han ville ha från affären,brunsås-pulvelpåsar o.en franska,Kl.15.15 hemma igen,nu hade jag piggnat till, skulle göra i ordning grönsaksgrytan.Tar lite tid skära grönsakerna,zuccinin,lök, paprikorna, har gjort den flera gånger förut,och den smakar alltid olika, fast jag har samma ingredienser.Hur kommer det sig.Brukar ha i en del hemliga ingredienser en del gånger....

Den här gången, var den smarrig.Hade i lite spiskummin, knappt en knivsudd.Persilja, lagerblad o vitlök. Använder mig av receptet i VÅR KOKBOK, Fransk rataouille.Jag är lite halvt om halvt vegetarian.Tänk som barn avskydde jag grönsaker, råa kunde jag äta, men inte kokta, blä.Jo, sparris o. kronärtskockor med rört smör, det gillade jag. Och gör än idag.

Jag tycker Söndagen blev ganska lyckad,om jag får tycka det. Jo, det får jag.

1 kommentar:

  1. I Lina Hage där X:et bor bygger de en Minaret.

    Och vad kan vi göra för att stoppa det? INGENTING !

    SvaraRadera