lördag 3 juli 2010

ANNORLUNDA SYSSLOR

Idag behövde jag inte fara någonstans. Ärligt talat så har jag inte varit utanför ytterdörren.Däremot balkongdörren.Flera gånger idag, dels för att få lite luft och vattna och binda upp mina växter, så de inte blåser bort.De är inte så stora ännu, men oj vad de vuxit sedan jag gödslade lite med blå korn som Dennis hade.Fråga ej om lov tog 20 korn.Ville ha några till täppan,och så blev det några över,och dom stoppade jag ner i balkonglådan.Nu ska jag vänta och se hur de skjuter i höjden, det är nämligen Lövkojor jag satt.De blev försenade, tack vare att första sådden kokade bort, under för tätt plast-tält.

Majsen växer, men de har nog för lite jord.Det är så kul att pröva något nytt och se hur det ser ut när det växer upp.För några år sedan satte jag Physalis, det blev ett stor träd. Ju mer jord och vatten ju större blev det.Men den sommaren hade vi dåligt med bin så jag pollenerade blommorna själv med en pensel och de bar frukt. Kruxet är,åk inte bort om Du satt en Physaliskärna, behöver passning dagarna i ända.Jo en dag kan Du vara borta, om Du sett till att det finns mycket vatten i jorden.Och att den kan suga upp vatten från ett större ämbar underifrån.Lyckan är att få smaka på det allra första bäret.Gullebär.

1 kommentar:

  1. Tusen tack för din fina kommentar :) Jag kollade lite på din blogg och läste vad du hade skrivit ... du skriver otroligt bra :)

    SvaraRadera