torsdag 17 juni 2010

FOTVÅRD och SVINERI

Idag när jag kom till vårdavdelningen, där Dennis vistas innan hemgång.Fick han fötterna skötta av en utbildad fotspecialist.Hon hade också utbildat sig på Axelssons Institut i Stockholm.Min utbildning var bara halv, för Mamma hade inte råd tyckte hon, då det egentligen låg till så, att hon ville ha gratis fotvård livet ut.Så diplomkursen den bjöd Mamma inte på.Så något jobb fick jag aldrig.Var ju inte färdigutbildad.Detta var 1986.

Jag gjorde rent hans Foppatofflor, för så fina som Dennis fötter blev,tyckte jag inte han skulle gå i smutsen, som var innan fotvården. kosta nästan 500:-)Tror hon fick hela halvpengen.

Hade med mig tidningarna, som han genast började läsa.Och lösa de två korsorden som är i LT. Jag köpte en kopp kaffe (5:-) en äppelmasarin fanns kvar, som Gunilla haft med sig till födelsedagen, då Dennis fyllde 70 år.(15/6)Eftersom han fortsatte läsa och det var besökstid, tyckte jag kunde, lika väl åka hem då.

Måste uppsöka toan, hade inte sett när jag kom, hur illa ställt det var därinne, för då var jag solblind.Såg lite gula skiftningar, men tänkte inte på det förrän då när jag slank in igen och någon hade grisat,el. svinat ner över golvet hela fjölen, under kanten och på sidorna. Jag försökte få bort så mycket som möjligt.Sen la jag papper runt hela sitsen.Halvsatt, skyndade fort efter jag tvättat mig både bak o händerna.Lämnade pappret kvar på sitsen.Det är en invalidtoalett på nedre plan.Måtte jag inte fått en bakterie med mig hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar