tisdag 23 augusti 2011

"SPINNANDE VÄRRE "


Mi´s nya liv och det jag redan levt !: TROR PÅ ROBERT LIND I KRAMFORS: En vacker dag som denna Söndag,tog jag det lugnt i tre timmar framför datorn.Sen gav jag mig iväg in till Y o. Lill-Katten, hälsa goddag, .................

Ja, så skrev jag för ett år sedan.Tycker det känns som att läsa någon annans inlägg.

Min lott här i livet, är nog att mata katter.
Som jag nu gör med dessa tre små utekatter varje dag sedan i Juni någon gång. Förstår inte att jag inte skrivit upp det någonstans, när jag började mata.Och inte minns jag heller.

Men varje morgon och på kvällen. Det är i en Snöbärsbuske som ligger i en hörna ett stort buskage som omgärdar Stödboendets staket,det är söndertrasat på flera ställen. Lätt att även för ett barn tränga sig in och ta bollen som sparkats in i busken.Men det blev jag som fick ta loss bollen

Varje kväll så länge det var solsken och många barn och vuxna i rörelse hade en hel skock runt mig då
jag skulle mata dessa små livrädda katter.De tjoade och skrek, en del ville hjälpa till att mata. En grabb fick det och gav till den som jag kallar Lill-Balbo, han hade nyss fått.Så efter det sa jag att det är jag som ger dem mat ingen annan.Klart att de kunde få köpa.Men det ville de inte.

De börjar nog känna igen mig, både på rösten och mina kroppslukt.
I morse kom de alla tre och mötte mig, för jag var sen.Det har hänt att ingen katt syns, mest efter en regnig natt.De har vet jag (barnen visste) ett skrymsle där det är torrt, förmodligen den där elcentralen ett litet rött cementerat hus på baksidan av stödboendet.

Det finns ett hål i väggen på kortsidan där de kryper in.

Det har blivit som ett "jobb" eller ett "kall" att det blev just jag som skulle mata dessa små till att växa upp
i en snöbärsbuske här i Geneta.

De säger jag är en ängel, och  har ett hjärta utav guld.

Men vad betyder det, jag är som vem som helst som nu ville förbarma mig över dessa små kattungar
som kunde dött eller åtminstone inte vuxit så fort, om de skulle levt på bara sorklår och gräshoppor en och annan fågel.

Barnen och jag är bekymrade över var de ska vara i vinter, så i funderar på att bygga ett litet "katthus"
åt dem. Säker någons Pappa som kan och vill hjälpa oss. Om inte så får vi göra det själva.Alla frågar som inte vet om katterna är mina. Nej  här i Geneta rår vi alla om dem, som vill att de ska överleva.

Det enda som intresserar mig ,
just nu är katterna i snöbärsbusken, kanske inte är så intressant för Dig att läsa om.Men det jag skrivit om förut, finns inte mycket mer att skriva om.Har blivit ett vakum. Hjärnsläpp !
Kanske det dyker upp något mer att skriva om. I värsta fall får Du göra som jag gå tillbaka till 2010.

Du vet väl att jag har en blogg till där jag skriver om Händelser i vardagslivet. http://lemotmignublirduforevigad.blogspot.com        
trodde det skulle bli en ny fotoblogg, då jag bytte mobil.Men de fotona går in på FB, men har en länk så
Du kan se dem här också.

Hoppas lite kan vara till nöje, av det jag skrev idag.

Har Du något råd att ge mig angående katterna så är jag tacksam över dem.
6 kommentarer:

 1. Finns det inget ställe "hem" där hos er för bortsprungna katter. Såna ställen tar ju hand om dem och slussar ut dem till människor som vill ha en katt..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 2. Jättebra att du tar hand om dem! Men snart är de könsmogna och då blir det fler små kissungar. Om de kommer till ett katthem blir de kastrerade. Men det är inte lätt att hitta plats åt dem tyvärr, den här tiden på året är det fullt på hemmen.

  SvaraRadera
 3. Läser de andra kommentarerna och håller med om att det är värt att försöka få in dem på ett djurhem någonstans, innan de blir könsmogna. Ju yngre de är desto lättare är det att få dem vana med människor. Dyker du på fler små kattungar, så ring ett djurhem direkt. För moderslösa kattungar eller mamma med små ungar brukar kunna gå före i kön till djurhemmen. Ju tidigare man får in dem till djurhemmet, desto lättare är det att vänja dem vid människor.

  Kattungar lider väldigt mycket av mask i magarna om de inte blir avmaskade. De kan ta väldigt mycket stryk av fästingar, löss eller öronskabb också. Så de behöver omvårdnad för att överleva. Sen drabbas de av olika sjukdomar som många dör av.

  Själv är jag jourhem till moderslösa kattungar för Djurskyddet Eskilstuna. Har genom åren tagit hand om många kattungar som kommit in i så dåligt skick så vi inte ens vetat om de skulle överleva. En del fulla av löss, andra med öronskabb och alla har de haft magar fulla av mask, så de inte kunnat ta tillvara maten utan kräks upp både mat och mask.

  Jag har även varit och avlivat små kattungar som kommit in med förtorkad avföring som satt stenhårt i rumpan av vätskebrist, där veterinären först trodde att de hade fått typ framfall av diareer. De hade lidit så mycket och kunde inte räddas.

  De senaste åren har jag tagit hand om minst 31 kattungar (minnet sviktar när jag försöker räkna). Förra året var ovanligt många som 15 st. I år är jag inne på nr 6 och 7. Bara av de jag fått in i år så har de varit drabbade av löss, öronskabb och alla har haft inälvsmask. En var i så dåligt skick och fick vätskas upp av veterinär och vi var osäkra om han skulle överleva. Jag flaskmatade honom varannan timme med modersmjölksersättning och han överlevde.

  Alla kattungarna har fått nya fina hem, utom de två som fortfarande bor hos mig och är under behandling av öronskabb just nu.

  Att jag berättar allt det här är för att jag vill att andra ska förstå att kattungar lever farligt utomhus och hjälp finns ofta att få genom olika katthem.

  SvaraRadera
 4. Håller nog med de föregående, försök att få tag i ett katthem i närheten, de hämtar t.o.m. om de har möjlighet.
  sen är det sant, du är en ängel som lägger ned tid och pengar på dessa kattungar!!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Tog de inte ens emot kattungar på de katthem du ringde till....hmmm....låter inte bra. I Djurskyddet Eskilstuna försöker vi verkligen hitta plats för dessa, hur fullt vi än har. Men det är samma problem överallt med för många katter som behöver ha plats och far illa ute. Om man bara kunde få mer omsättning så de katter som är omhändertagna blir sålda fortare, så skulle fler få plats. Kunde dina kattungar få ställa sig i kö för att få plats senare på Södertälje katthem?

  Tur att du finns för dessa små, så de får mat i alla fall. Du skulle inte kunna försöka få i dem lite avmaskningsmedel också, för det brukar gå om man krossar en tablett i något extra gott som mjukost. Visst kostar det lite och jag har full förståelse för att din ekonomi inte riktigt räcker till, men kattungarna får behålla näringen de får i sig om de blir av med masken.

  Det är alltid beundransvärt med människor som ställer upp för djur som har det svårt. Så tack för att du anstränger dig för de små.

  SvaraRadera
 6. Vi har några katthem här i närheten som tar hand om ensamma katter. Hoppas verkligen du hittar någon som kan hjälpa dig med dem. Kram, Gunnel

  SvaraRadera