tisdag 28 juni 2011

SEMESTER-KÄNSLA

Allt fler väljer buss som det perfekta färdmedlet. Det är för oss som inte har något fordon att ta till.
Tåget finns ju också.Men nu är det bussresor som dessutom är billigare.Vilket är säkrast att åka med.Trafikolyckor sker ju både på väg och räls.

Många länder inom Norden når vi inte, bara genom att åka buss/tåg vi måste över vatten.Somliga kan inte åka båt,en del gillar inte att flyga. Så då väljer man det säkraste  buss/tåg.
Om olyckan är framme kan den hända Dig precis var som helst.
Jag kan få en tegelsten i huvudet när jag går på stan,de har byggnadställningar här och var utmed gatan som är fri från trafik med motorfordon.

Du undrar varför jag skriver det här, det gör jag med.Ibland far tankarna iväg. tänker då inte sitta här en hel sommar till.Förra for jag i kokheta bussar för X-makens skull. Han varken vill eller orkar göra någon längre tur någonstans.Frågade kan vi inte hyra en bil, Du har ju körkört.Men han var inte pigg på det.Tror kanske han glömt bort att styra en kärra, har inte suttit vid ratten sedan 1994.Där stod Fiat Ritmon och rostade sönder på hans parkering.

Jag får nog, eftersom jag lever ensam,resa ensam.Någonstans ska jag ta mig.Ena väninnan och jag kan ju fara upp till Stockholm hon känner till alla små mysiga kaféer i Gamla Stan.

Bara en resa dit skulle jag uppskatta.
Hon föreslog det, men så glömdes det bort sedan, men nu ska jag föreslå att vi gör ett försök att fara dit.
Då får vi ta bussen till Östertälje, för trafiken med pendeltåg mellan Södertälje Centrum-Södertälje hamn är avstängt i 14 månader, det ska byggas ett dubbelspår.

Jag har som ung gjort massor av resor till andra länder.Men det känner jag inte för.Vill se mitt Sverige
om jag ska någonstans.Finns hur mycket som helst att besöka, tog en liten folder om alla vandrarhem vi har. Men nu är inte jag den typen som slänger upp ryggsäcken på ryggen, knyter på mig vandrar-kängorna
och traskar iväg.Jag är bekväm av mig.Det ska var enkelt att resa. Så på ett eller
annat sätt tänker jag ta mig någonstans, med eller utan sällskap. Vart återstår att se.

Härliga sommardagar  väntar,  där  ute,  i den friska luften, helst vid vatten och öppna landskap.
Där vill i alla fall jag vara.

Skön sommar önskar jag alla mina bloggvänner !

9 kommentarer:

 1. Jag tycker precis som du att man måste iväg på nåt kul nån gång. Det behöver inte vara några längre resor, men bara man kan se och upptäcka nåt nytt som man inte ser från sitt köksfönster.

  SvaraRadera
 2. Vet du, jag älskar att åka tåg! Finns inget bättre. Där kan man röra på benen om man vill, läsa ngt, slumra till emellanåt. Faktiskt funderar jag på en cykelsemester ngnstans i slutet av juli. Bara för att göra ngt jag inte normalt skulle göra :) Få se om det stannar vid tanken.
  För övrigt hade du inget blaha-inlägg!!! Verkligen inte!

  SvaraRadera
 3. Buss är bra och man ser så mkt mer än när man kör..och resan kan gärna vara inbokad planerad, reseledare och hela köret..det är semester, då får man bara hänga på och baravara..låter bra,,kram Karina

  SvaraRadera
 4. Du har bestämt dig och bara det innebär ju att du kommer att komma iväg. Det finns ju så många fina ställen i vårt land, så jag håller med dig, man behöver inte åka så långt.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. Buss är absolut inga fel!! Det går lagom fort, man hinner se en massa och sen lär man känna de andra resenärerna, om man vill. Ibland kanske man vill resa själv och vara själv, det är också en njutning. Se nu till att du kommer iväg, sen har du en massa trevliga minnen att ta fram när hösten börjar krypa på igen!! Å du har alldeles rätt, vi har så mycket vackert att se i vårat land, man behöver faktiskt inte åka så långt bort för att upptäcka nya saker.
  Ha´en riktigt skön sommar du också!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 6. Vi har ju varit på flera bussresor och bekvämare kan man inte ha det. Med en skicklig chaufför, en duktigt guide, bra hotellövernattningar och god mat blir resan toppen.

  Den allra finaste resan tyckte jag nästan var när vi var i Norge, så mycket vackert man fick se!

  Och det är många som åker ensamma, men på en bussresa blir man inte ensam lång stund, alla pratar med alla.

  Det kan rekommenderas!
  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 7. Klart du ska ta dig ut på en resa :) Buss och tåg är alldeles utmärkta färdmedel, det åker alltid vi, familjen, eftersom vi varken har körkort eller bil. Eller ja vi har tagit flyget också, för det är lite svårt att resa till Cypern och Egypten med buss :D Men en tur in till Stockholm låter som en trevlig tur. Kram

  SvaraRadera
 8. Hoppas du kommer iväg på något kul.
  Det är väl bra att ta ett färdmedel där du bara kan koppla av redan från start.
  Önskar dej allt gott och en härlig sommarsemester.
  Kram Cecilia

  SvaraRadera
 9. Anna på Grönkulla2 juli 2011 22:13

  Skön sommar till dig också, Mi! Jag är just nu inte så hemskt långt ifrån dig, jag och barnen har haft en härlig vecka i Norrtälje. Men imorgon tar vi flyget och åker vi hem - borta bra men hemma bäst!

  SvaraRadera