onsdag 22 juni 2011

FIKA VID MÅSNAREN

Sitter här i "startgroparna" löjligt ord.Ska i alla fall på träningen, få röra på mina stela leder.Först är det på motioncykeln 10 minuter.Sen en där jag lyfter med underbenet 15 kg upp till raka ben 10x3 ggr.Sen ska jag balansera på ett ben i taget, stretcha lite försöka få balans,vilket är svårt, måste hålla i en vägg med pekpingret.
Sen finns det en där jag ligger och med fötterna sträcka ut benen med ett motstånd på 40 kg. Sen ska jag göra sit-ups liggande vid andra ribban upp från golvet 2x10 ggr.

Sen ska jag sitta på en stol med en vikt på 20 kg resa mig upp och sitta ner 10 ggr.
Allra sist har jag fått börja med.Är den bästa för mig crosstrainern i 10 min.Tar det väldigt lugnt vill inte överanstränga mig.För jag är ganska darrig i benen efteråt.Något anfådd ytterst lite svettig.
Eva coachen säger att hon ser stor skillnad nu och på första gången.Jag tycker det är för sällan.2 ggr i veckan.Madeleine har min motionscykel, som vi köpte när Gunnar, min älskling i 6 år, levde, jag slanta 1.500:- men på den tiden var jag rörlig. Ska få den åter.Nu vet jag att det ska göra ont i knäna och då ska  jag forsätta trampa.Inte för jag vet var jag ska ställa cykeln, den är ganska stor och otymplig.Får väl bli inne i sovrummet då jag inte använder den.
På den finns mätare för puls/hjärta.

Snart har Eva semester och varje gång som hon varit ledig, fick jag inte träna.Klart jag stelnar till då.Sen har jag slarvat med stavgången.Gick ju alltid ut vid 18.30 och så länge jag orkade.Men så blev det sämre väder
och då blev det inte av. I morgon sista Torsdagen för stavgånen med friluftsfrämjandets Katarina Juhlin.Hon ska ta oss med buss från stationen till bortom bussgaraget i närheten av Hovsjö, inte alls långt från mig.Men först får jag åka till stan, för att sedan åka tillbaka.Och så ska vi gå till Eklundsnäs bad och camingplats och fika där.Sjön heter Måsnaren. Fisk-rik. En ganska stor sjö.För i närheten av där jag bor, jag måste passera Vasa handelsplats och gå en lång slingrig väg ,sen runt ett stor kulle eller upp över den så finns lilla Måsnaren, kallas så fast det är samma sjö.Där var jag med Gunnar, vi cyklade dit, men vi badade aldrig där, för det var i genvuxet av vass.Men det var mysigt att få se lite natur. Där satt han på en sten och drack öl, jag tog foton men vad jag drack minns jag inte men absolut inte öl i alla fall.Tror inte jag drack något.Hade säkert en frukt med mig. Vi var väl där ett par timmar.Sen gav vi oss av hemåt.

Hoppas det blir uppehållsväder annars är det inte så kul vara vid en badplats i ösregn.Om den skriver  jag lite om vid ett senare inlägg.

10 kommentarer:

 1. Vad duktig du är som motionerar så mycket. Jag har lite dåligt samvete för att rör på mig för litet. Det blir bara promenader och så nu förstås jobbet i trädgården.

  Åke har en motionscykel som han använder dagligen, men det blir inte av att jag gör det, för då måste inställningarna göras om, jag är ju kortare än han.

  Här regnar det just nu och egentligen skulle jag varit ute och motionerat med gräsklipparen, men det går ju inte. Det får vara tills det torkar upp igen.

  Ha en fin dag!
  Varma kramar

  SvaraRadera
 2. Mitt onda samvete gjorde sig påmint när jag läser ditt inlägg. Jag har hela vintern gått på vattengympa 2 gånger i veckan men så fick jag en infektion i en tå och kunde inte vara i vattnet. Jag har ett individuellt program så det är bara att ringa och beställa tid - tån är bra nu. Inte har jag gjort det och stel är jag. Jag ringer när jag skrivit färdigt. Du verkar så målmedveten och så ska man vara.
  Jag har funderat på en motionscykel - men var ska den stå - mitt i vardagsrummet så jag inte kan undvika att se den. Kanske till hösten????
  Vi har inget vidare väder i dag. En runda till stan ska det bli. Köp ljusa stödstrumpor, inget skönt på sommaren men ett måste vid längre promenader. Och svenska jordgubbar, bäst att äta dem innan midsommar för då får man betala mycket mer - alla måste ha gubbarn till helgen.
  Motion med gräsklipparen, det låter härligt. Vi bor sedan 5 år i lägenhet och jag kan ibland sakna trädgården. Allt har sina nack- och fördelar, att sitta skönt i en vilstol på balkongen är inte så dumt och slippa se rabatten som ibland var full av ogräs.
  Önskar dig en riktigt skön midsommar.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 3. Tack för din hälsning.
  Vill önska dej en härlig midsommarhelg.
  Solkram Cecilia

  SvaraRadera
 4. Hejsan Mi,
  Vi har ung lika liv. Jag går också på styrketräning - några gånger kvar med instruktion av en sjukgymnast. Det är skönt att känna förbättringen. Sedan ska jag fortsätta, men får då lösa ett kort på 500 kr för 10 ggr.
  Stavgången blir inte så lång numera, men jag går ut en kortis, svanskotan säger ifrån efter en kvart. Jag har bloggpaus ett tag - ägnar mig soms agt åt mitt motionsprogram och sedan har jag blommorna på balkongen, där jag läser (just nu en bok som är på 572 sidor). Stickar också mycket och ,tyvärr, fikar. Men jag har inte gått upp i vikt utan håller mig till LCHF fortfarande. Barnbarnen träffar jag någon gång i veckan och en väninna. " Man har det som man tar det"
  Önskar dig en Trevlig Midsommar!
  kram

  SvaraRadera
 5. Jag önskar jag var lika flitig som du. Det hade jag mått mycket bättre av.

  SvaraRadera
 6. Men va´duktig du är!! Du ser, nu har du kommit igång!! Här är det åt andra hållet, efter förkylningen har det liksom stannat av, fast igår tog jag en rejäl promenad med vännen i torpet som äntligen flyttat ut. Vi får hoppas att det blir en god vana...
  Ha´det så gott och ta väl hand om dej!!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Vau! Så duktig du är! Jag borde också hålla på lite mera... Med träning alltså. Nu har jag zumbat ett par ggr i veckan. Idag blev det utearbete. Har alltid stegräknaren på och försöker tävla med mig själv! Man glömmer så lätt hur viktigt det är att sköta om sig själv.
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 8. guu va bra du är ,själv kommer jag ut på en promenad varje dag på 40-60min,nu när jag börjat semestern har jag bestämt att göra den promenaden varje morgon:)får se om jag håller vad jag lovade mej i slutet på sommaren!
  kramen å ha en underbar midsommar

  SvaraRadera
 9. Vad du är duktig som tränar. Jag skulle behöva komma igång med det... men...
  Önskar dig en riktigt fin midsommar. Kramar!!

  SvaraRadera
 10. Vad duktig du är. :)
  LYCKA TILL med träningen!

  Kram
  M I N D I

  SvaraRadera