lördag 21 maj 2011

KRETSLOPP

Vakna som vanligt tidigt. Min kropp gjorde sig påmind.Wake up !
Börjar få lite ont i ryggen, då är det gränsfall att jag legat för länge.
Gjorde mig i ordning som vilken morgon som helst.Det är en lång procedur vareviga gång.
Går alltid i Evadräkten runt  och drar från gardiner, allra först sätter jag på datorn.För den tar sin lilla tid,
med alla program som Slow-PC-fighter som söker fel, reparerar fel.
Badrumsproceduren tar sin lilla tid.Tur jag är ensam om utrymmet.
Klär mig, gör i ordning mitt morgonmål.
Kände att det var lika bra att ta ut soporna, så jag knöt ihop dom och utanför sophuset ser jag på vägen in att det står en vit hurts.När jag väl kommit in igen och satt mig vid datorn.En tanke slog mig, den där hurtsen skulle jag ha användning av.Så jag går ut och bär in den, ganska tung.Men nu efter lite träning fixade jag det galant.

Den blir bra i badrummet, för där har jag bara en liten kommod, som är välfylld med alla mina krämer, massage-apparaten för ansiktet.Toarullen,liten lampa ifall det skulle bli strömlöst.För mitt badrum har inget fönster.

Jag behöver inte måla om den, bara en rejäl skrubbning behövs.

En annan gång stod där ett teve/video hurts, som jag också tog reda på.

Du må tro att jag trivdes på Kretsloppet, kommunens återvinning.Jag som från barnsben fått lära mig att
ta reda på allt en gång till.

Jag har nog rätt mycket hos mig som folk slängt,  de köper nytt och jag tar hand om det gamla.  Helt felfritt.

Även min Mormor och Mamma älskade andra- hands butiker, hade de inte haft med hotell/restauranger att göra så tror jag att de mycket väl hade haft hand om det i stället.

Åter till denna dags uppgifter. Först ska jag i vanlig ordning lösa Melodikrysset.
Sen blir det en lätt lunch.Om jag är hungrig vill säga för mitt morgonmål tar tid att äta, för det intar jag här medan jag skriver.

Maggan ville prompt träffa mig idag.Nere på stan gå och ta en fika på gågatan.Jag hade faktiskt tänkt gå till mitt älskade Maxi.Men okej då, kan skjuta upp det till Söndagen.Det fattas allt nu igen, varannan pension så är det slut på allt, så gott som.
Handlade ju åt Dennis i Fredags, då han kommit hem från sjukhuset.har legat där sedan i Måndags kväll.Han lät operera tillbaka så han slipper stomin.

Så lycklig som han var nu går knappt att beskriva.Han har varit deprimerad i tre år för den här stomin.
Och nu återvänt till ett liv han tror ska bli bra mycket bättre än det var innan.Hoppas på det, att Dennis blir lite mer social.Han har ju mer eller mindre låst in sig hemma, och låtit mig åka och handla. Ja Du som följt mig har ju t.o.m.sagt åt mig att sluta ställa upp på honom.
Gjorde som Du sa så sakteliga.
Nu har jag ju fullt upp med mitt.Men jag kan ju någon gång handla åt honom. Hans syster skulle putsa fönster,tvätta gardiner och städa lite åt honom. Kanske jag blir erbjuden att hjälpa till.Men det blir säkert en helg för Hon har händerna fulla med att vara god man åt två.Och en egen gubbe.Barn och barnbarn.

Ja, alla har vi väl något speciellt för oss på helgerna. Det skiljer sig lite från de vardagliga göromålen.När man jobbar är ju helgen värdesatt. Tycker att nu sedan jag fick så mycket sysslor med mig själv att göra så känns helgen riktigt skön.Att kunna ta sig för och göra något som skiljer sig lite från det vanliga.Eller bara lata sig.
Soliga varma härliga Majdagar måste tas till vara.Och det tänker jag göra idag.

Så ha nu en riktigt skön helg mina underbara goa bloggvänner.

Kram på Dig !

6 kommentarer:

 1. God morgon eller förmiddag! Visst är det otroligt vad mycket hela, riktigt fina, saker folk kastar. Jag har också burit hem prylar. Trots god sömn är jag trött. Mina bekymmer igår försöker jag lämna, men det är inte lätt när tankarna gnager vidare. Idag ska jag också pyssla hemma, betala räkningarna, plocka undan, tvätta kläder. Jag har fin musik på samtidigt. Visst är det ändå ganska skönt att kunna rå sig själv, inte passa upp på någon. I morgon träffar jag döttrarna för en fika. Balkongenliv blir det också.
  Önskar dig en fortsatt skön helg.
  kram

  SvaraRadera
 2. nu har Maggan ändrat sig, det blir inget fika på stan, det blir middag Kl.16.00 Kyckling ! Hemma Hos Maggan. det var bra, då kan jag handla lite idag och får Söndagen fri.

  SvaraRadera
 3. Hoppas att du också får en riktigt härlig helg och skönt att höra att det gått bra med Dennis! Jag har precis varit på Loppis och fyndat :)

  SvaraRadera
 4. Visst är det så att helgerna skiljer sej åt, och tur är väl det...annars hade man ju inget att se fram emot!!
  Tur att jag inte jobbar på en återvinningscentral!! Skulle släpa hem massor med saker, mest sånt som man inte behöver...
  Ha´nu en fortsatt bra helg och ta väl hand om dej!!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Morning o tack för dina goa rader hos mig!
  Denna helgen har jag inte gjort mycket...var otroligt trött både i kropp o knopp igår...blev inne nästan hela dagen trots det fina vädret! Tar nog mer på krafterna än vad jag trodde att jobba med ryggeländet! Ska ju till doktorn imorgon o prata med henne...sen får vi se!
  Nu ska jag kika in i din fotoblogg också!
  Kramen!
  Ragnvi

  SvaraRadera
 6. Visst är det bra att köpa begagnat...

  Jag handlar massor på blocket och Tradera jag ;)

  Nää nu ska jag nog stänga av datorn och dra ur kontakten till datorn för nu börjar det åska här!

  Ha det fint,
  Kramar, Linda

  SvaraRadera