torsdag 7 april 2011

USA - VISTELSEN -HEMRESAN

Fortsättning på föregående berättelse .
Ingrid ville veta om lite vad jag gjorde.
Minns att jag fick se Disneyland. Minns inte vad jag gjorde, mer än åt en äcklig hamburgare.
Var till Hollywood och Beverly Hills, med höga murar som hindrar insyn till filmstjärnornas hus o.trädgård.
Såg the street of Fame med handavtrycks på filmstjärnorna.
Marineland där jag fick se späckhuggare och delfiner och sälar uppträda.Mulet väder med regn i luften.Ingen höjdare
Fick besöka Universial city studios.Det var en uppfriskande, spektackulär upplevelse. Kunde inte se på film efter det. så mycket fusk.Båt i en orkan med höga vågor, var bara ett trick i hamnbassängen.med en båt i miniatyr.

Jag minns mycket av mina resor.Men ändå har det fallit glömska vad jag mer gjorde där. Jo jag fick fara till San Fransisco där Betsey och Stewe bodde och de guidade mig runt.de berömda ställena där.Fishermans warf. Bland annnat. Och tyvärr fick jag inte åka en sådan där speciell spårvagn de har. De hade ju bil.Nu efteråt har tänkt på att det gällde att ha starka växellådor för de branta uppförsbackarna som såklart gick nerför också.

Ingen filmstjärna fick jag träffa.men däremot Lana Turners  omklädningshus bodde de grannar med.Hon var väl inte så känd för mig.
Någon frågade mig vad åt Du .Kom inte ihåg. Men en ovanlig sak var att de hade apelsinträd som vi ha äpplen.Så jag fick gå ut och plocka ner till min orangejuice. Funny.
Ingen kunde svenska så det blev en blandning av engelska med amerikansk brytning.Jag tog ju efter.Hade ju tränat när Betsey bodde hos oss den där sommaren 1961.Det var inte populärt i England.

Så kom då den dagen som var min avresedag. Kom  för att äta mitt morgonmål, Pappa Richard frågade om jag ville stanna längre. Det ville jag och så berättade han.Att mitt plan Sverre Viking, Scandinavian Airlines
Flight 933 hade kraschat i havet.Men oroa Dig inte de sätter in ett annat plan.Hemresan blev uppskjuten ett par timmar.
Då blev jag nervös, tänk om det också skulle störta.
De som var mera nervösa var Mamma och Pappa som hört om kraschen och inte visste om jag var med på det eller  inte.Men jag ringde så de visste hur det låg till.
Olycka tystades ner.Och jag glömde det.Så bara härom dagen när jag såg det där på teve.Googlade jag på det.Wikipedia.org/ scandinavian _airline
Där står det precis hur det hela gick till. Du som är intresserad kan läsa om det där.Onödigt att skriva ner det
i två hela A4 ark.
Så ha det så trevligt med läsning av mitt USA-besök.

4 kommentarer:

 1. Men vilket äventyr du fick vara med om.
  Du har upplevet en hel del du.
  Har du fortfarande kontakt med den familjen ???

  Ha det gott.

  SvaraRadera
 2. Spännande läsning!

  SvaraRadera
 3. Så mycket du kommer ihåg och så hemskt mycket du har varit med om. Mitt liv känns verkligen som "lugna gatan" när jag läser om allt du har upplevt.

  Tänk så nervöst det måste ha varit att flyga hem efter den där olyckan!

  Ha det så gott!
  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 4. Usch vadläskigt att planet hade störtat. Var du inte rädd på flyget hem till Sverige.
  Den delen av USA har jag inte varit i. San Fransisco lär vara intressant. Á propos Steve MacQueen, jag var förlovad med en ingenjör på ASEA (som vid den här tiden arbetade i Montreal) och han såg ut som nämnde filmstjärna. Själv bodde jag i Massachusset och i New York, men besökte också Montreal. Jag längtar inte tillbaks till USA.
  Ha det gott!

  SvaraRadera