onsdag 12 januari 2011

BRÖLLOPS-RESAN

Nu ska Du få höra så lite jag hade att säga till om. Jag ville åka till Gotland, för där hade jag aldrig varit.
Dennis hade varit där, kanske en skolresa eller något. Nu ville jag bestämma. Det fick jag inte, jag fick ge med mig.Först skulle vi till Mabo, för att sedan fara vidare till Öland. Dennis hade aldrig varit där.Dit kunde vi väl åka vilken sommar som helst. Det var Mamma som bestämde. Och då förstår Ni Pappa följer med till Mabo, va´ sa jag på vår bröllopsresa.Ja, Ni kan inte åka till Mabo utan Pappa och Sherry, fattas bara annat. Sen hade Mamma beställt rum på  Strandhotellet. Minns faktiskt inte vad det hette. Men det var inte Stadshotellet.Det låg nere vid hamnen.En stor bukett rosor och en halv flaska Henkel Trocken, var beställt till rummet.Men det fanns inget när vi kom dit.Det hade blivit fel rum och fel namn.Tror inte vi fick något alls, som ursäkt och ersättning. Det var Mamma som ordnat, och de fattat fel.På efternamnet.

Vi styrde kosan mot Borgholm .Det var Fredagen den 3:e Juli -70
Rum 56 3 nätter var bokat.
Det var dåligt väder, har jag skrivit i min almanacka.Då blev det nog inget sol o.bad. kan jag tro.
Vi var till Stadshotellet åt middag, det var dans. Och Dennis spelade på banditerna.Och vann Jackpot.
Notan gick på 109 :50 och Dennis vann 110:-, minns vi fick låna festvåningen och sitta och räkna ihop alla -25 öringarna.  Kan fråga honom, om han minns det.. Dennis vann fem gånger Jackpot x20:-
Slottsruinen.och Solliden. Den dagen regnade det också. Vi for till Långe Jan, det var uppehåll den dagen.
Där räknade servitören fel när han skulle ge tillbaka på en hundring, Dennis höll masken.Så den lunchen
blev vi bjudna på. Vet att på hemvägen for vi in till Kalmar för att se Kalmar slott.Och alla dess sevärdheter.
Totalt kaos, hela Slottet var under renovering. (har Dennis på tråden)det var avstängt.

Sen minns jag inte om vi mellanlandade på Mabo igen eller for direkt till Vetlanda mot Södertälje.
Fallit i glömska.Ingen att fråga.Dennis trodde vi for tillbaka till Mabo, så vi fick sola och bada. Och det bästa av allt fiska.Pilka Torsk.

Då gick vi ut med motorbåten och for ut till havs, till stången där var det tillåtet att pilka. Ibland fick vi bara några få. Men det kunde hända att vi fick mer än vi behövde, då for Pappa till Västerbofisk i Oskarshamn och gav Uno Danielsson, torsken till försäljning.Kanske han fick några revrullar som tack.Jag minns när jag fick mitt första kastspö.
Jag älskade att fiska.Oavsett om jag fick något eller ej.Som riktigt liten metade jag ihop med Maud, jag satte på masken och hon tog bort fisken. Vilka underbara somrar, som vi hade på vårat älskade Mabo.Som låg i Vånevik. Ja det permanenta huset Pappa o.Mamma byggde för att bo i ett Myresjöhus. på en av skaft-tomerna.Från början var det fyra tomter som Pappa köpte 1948.Med strandtomt utmed de två nedersta.

Om det berättar jag mer en annan gång.

3 kommentarer:

 1. Men vilket minne du har!! Jag kommer knappt ihåg vad jag gjorde förra veckan...nu blir jag riktigt orolig för egen del. Sen tycker jag lite synd om dej, varför bestämde alla över huvudet på dej?? En bröllopsresa är man ju ändå två på...Jag hoppas verkligen din mamma gjorde det av oförstånd, och trodde att det blev rätt, men ack så fel det kan bli ändå.
  Ha nu en riktigt bra onsdagskväll, och var rädd om dej!!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag kan bara instämma med Rigmor!
  Tänk så du lät din mamma styra och ställa. Att ni inte ens fick åka på bröllopsresa utan att ha pappa med. Men jag hoppas att det blev ett ljust minne i alla fall. Men det var ju synd att du inte fick komma till Gotland!

  SvaraRadera
 3. Hej Mi...tack för att du hälsade på hos min tok-katt Lars-Åke. Trodde ingen tittade in där men jag hade fel. Jag är katt-tokig jag med och älskar dom små liven :) Ha det gott. Babbi

  SvaraRadera