tisdag 14 december 2010

SPORT-FREAK

Är det inte typiskt, här bänkade jag mig för att titta på "halv 8 hos mig" på teve 4, vad är det där för något, jo sport. Det finns ju speciella sportkanaler.Varför köra på sändningar som vi är vana att se ett program, visserligen bandat, men ändå. Nej, så fort det handlar om sport, då går det före allt annat.
Nu fick jag en anledning till ett nytt inlägg. Det var kanske bra. Alla tycker inte om sport.Vill jag se det, finns ju en särskild kanal.Tyvärr har vårt C-sam tagit bort Eurosport och satt dit 4 sport. Det jag gillade var Snooker.
Det har inte 4:an sport.Där är det mycket fiske, det gillar jag.Men nu för tiden är det ju mest bloggarna jag går in för.
Ser inte ofta att de skriver om sport. Ja, kanske att deras gubar ser på hockey.Inte ens det gillar jag, inte fotboll heller.Hästhoppning,simning, simhopp.Friidrott, det är blandat,där kan jag ägna några timmar.Men inte så säskilt intresserad vill jag påstå att jag är.Har fått se mycket sport, tack vare en TV.Lilla sportspegeln, tyckte jag var lagom.
Den enda bollsport jag utövat är bordtennis. Badminton på somrarna.Simma är jag inte särskilt bra på.Ridsport, var ju lite under min uppväxt.
Handboll,tennis nej tack. Curling.Kan inte uttala mig om den.Där gäller det att vara vig.Löjlig sport tycker jag.Tyck nu inte illa vara för att jag skriver det. Ni som gillar allt som inte jag tycker om. Får naturligtvis göra det.
Har sett en riktig Ishockeymatch mellan Dalarna-Småland, det var TV-pucken, jag hade precis kommit hit till Södertälje och bodde inte alls långt från arenan, Scaniarinken.
Det var en hemsk känsla de buade ut Småland och jag buade ut Dalarna.


Fotboll såg jag som liten i Kalmar, det var Malmö FF- mot Kalmar kanske, minns inte.Var med Farbror Gunnar som var gift med min Faster Alice.Vet inte om jag förstod så mycket av det.Men hejade när han hejade.
Min Pappa älskade boxning.
Han t.o.m. anordnade i Vetlanda en match mellan Ingemar Johansson och några lokala boxare.
Men det var  efter vi varit i Jönköping och Pappa hade sett Floyd Pattersson och Ingemar fightas på en arena där.Efter var det middag på Stora Hotellet, vi hade borden jämsides med boxarna och deras sponsorer.
Så jag har faktiskt tagit Floyd i handen, hans bror Raymond var också där vid det tillfället.Han var en riktig snygging.

Klart jag hälsade på Ingemar Johansson.Vet Pappa var mäkta stolt, då han kunde övertala Ingemar att åka ner till Vetlanda, det var bara 8 mil från Jönköping.Det var ändå på vägen ner mot nästa mål de skulle till.

Så de  övernattade på Stadshotellet i Vetlanda. Det som min Pappa och Mamma innehade rättigheterna till.

Minns inte om jag vistades därnere i källarlokalerna under matchen, men minns att jag såg hur de byggde upp
ringen, det var en speciell firma som gjorde den.
Hade säkert något roligare för mig.

7 kommentarer:

 1. Sportälskarna har verkligen guldläge när det gäller TV-tid. Det finns alltid något för den som vill se fotboll och annat (maken t e x). Jag är måttligt intresserad och det enda jag tycker kan vara kul att se på är större friidrotttävlingar, men då gäller det att man engagerar sig och följer med tider och resultat.

  Nu ska jag titta på House!

  SvaraRadera
 2. Sitter här mitt i natten och läser bloggar. När jag inte kan sova då blir det en bok eller internet!
  Kul att läsa vad du skriver och jag har full förståelse för dina synpunkter om sportprogram. Tänk jag är ett typiskt "sportfreak", men jag gillar ju inte all sport. Tycker om längdåkning på skidor, hastighetsåkning på skridskor och friidrott eftersom jag själv sysslade med det i tonåren. Som "vuxen" har jag hållit på med löpning (tjejmilen och Lidingöloppet). Numera blir det dock bara jogging för motionens skull. Har blivit lite latare. Mitt stora sportintresse idag är faktiskt fotboll, särskilt spansk klubbfotobll och då i synnerhet FC Barcelona. Där finns ju världens bästa spelare, de spelar bra och rolig totalfotboll. Men det tog några år innan jag blev övertygad. Men annars är mina huvudintressen skönlitteratur och fotografering samt resor. Men jag är nyfiken på det mesta...
  Ha det så gott! Nu skall jag försöka sova.

  SvaraRadera
 3. Tycker också att de kan sända sport på en separat kanal och inte göra intrång på de få "vanliga" som finns...*skratt*. Nu tittar jag sällan på tv över huvudtaget, men gör jag det så nog sjutton har de lagt in någon sportsändning när jag lagom bänkad mig med kaffekoppen och en filt över benen. Det är väl därför jag hellre sitter här vid dator´n och har kontakt med folk runtom i landet via cyberrymden...
  Ha en skön onsdag!!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Du kan ju trösta dig med att det ändå bara är repris på Halvåtta hos mig...
  Sport i lagoma mängder har jag inget emot...skidor o friidrott helst.
  Fniss...minns när min pappa skulle se ett OS på 70-talet...boxning...sändes på natten och han var så yrslig...han började koka kaffe åt "negrerna"! I sömnen...
  Kramen!
  Ragnvi

  SvaraRadera
 5. Hej igen! Glömde ju...
  Jo...Söderhamn är en småstad...runt 20 000 invånare...
  Kramen igen!
  Ragnvi

  SvaraRadera
 6. Glömde ju totalt bort vintersporten.
  Men det handlade inte om det,det kan vara intressant att se,någon gång.Sitter inte så fastnaglad som när Ingemar Stenmark och de andra killarna på det glada -70 talet höll på.
  Har fått annat intresse, nämligen blogga,blogga läsa bloggar, skriva bloggar o. kommentarer eller små berättelser om det jag kommenterar.

  SvaraRadera
 7. Det finns inget mer irriterande än när man ska bänka sig framför en teve och det är SPORT!
  Framför allt så är det inte bra för äktenskapen heller!

  SvaraRadera