söndag 17 oktober 2010

HÖSTSTÄDNING

Undrar hur många som städar nu den här årstiden.Jag städar inne och på balkongen. Glad att jag inte har ett stort hus med kringgärdande trädgård.Försökte googla lite för att få till ett uppslag. men det stod inte mycket som jag har nytta utav.
Det blir nog att fortsätta idag också. Hade velat bära ner grejer till källarens förråd. Kommer inte in med min nyckel jag haft hela tiden.Inget hört om det är bytt lås.Det brukar inte vara inbrott, men däremot har det varit en vattenläcka som jag inte fick reda på så alla mina fina kläder bl.annat brudklänningen luktar mögel.Min vackra illgröna långklänning med schal som har svandun i kanten.En veckad kjol med aprikoser på och tillhörande blus i nyans som aprikoserna.Kjolen var svart bottenfärg.Oh ! vad jag älskade denna kjol.Fick den av Dennis vid något tillfälle.Den gröna klänningen hade jag på min mellansysters bröllop som var den 17/5-70.
Jag gifte mig samma år 27/6-70 . Visserligen kan jag och kommer aldrig att bära dem igen.Men de har ett minne som jag vill bevara och haft kvar.Tog upp väskan i lägenheten, men fick bära ned den igen.Kan inte med mögellukt.Känner direkt när det luktar mögel.Jag skulle kunna jobba som mögel"hund".Trots att jag rökte kände jag det.Men nu efter två års rökfrihet måste jag väl ha ännu starkare luktsinne.Mormors klimakterieschal. Några minkar, en uppsydd o. en bara i skinnet.De stinker också.Alla mina aftonväskor som jag hade förr,med tillhörande skinn o.guldhandskar.Dem har jag vädrat och fått bort den värsta lukten.Väskan, handskar o.sandaletterna som tillhörde brudklänningen ligger kvar i resväskan.Det fick jag aldrig ersättning för. Det hade gått alltför lång tid efter det skedda.Jag brukar gå ner dit några gånger om halvåret, för att se, att allt är som det ska.

Ska ta mig till kontoret höra vad det är för fel på dörren, den kan ju vara kärv bara, är lite klen i nyporna.Ska gå ner och försöka i dag igen.

För jag vill städa av hela balkongen i år.Så det bara är träplattorna kvar,vill ta bort dem också.Men de ska ju tåla snö,och annan väta.Har oljat in den en gång i år.
Nu ska jag fortsätta städa bort sommaren 2010

4 kommentarer:

 1. Jag kom in i källardörren, den var bara kärv, tog ner blomlådan med ställning.Tog upp den gamla kaffebryggaren, men upptäckte efter jag diskat den att den var spräckt kannan, så då bar jag ner den samt det gamla grilljärnet jag fick ärva av Dennis, det bara bränner fast i det. Sällan jag äter sådant nu.Vill jag ha kör jag den i ugnen.

  SvaraRadera
 2. Lycka till med den fortsatta städningen. Vi hade egentligen tänkt oss att räfsa lite löv idag, men det blåser för mycket. Förhoppningsvis blåser löven ihop i högar av sig själva :) man kan ju alltid hoppas.

  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 3. Hej på dig!
  Jag upptäckte att jag fått en ny följare och efter lite detektivarbete hittade jag hit till dig.
  Ja du, städat balkongen och alla fönster därtill har jag också gjort idag. Vi har visserligen tak på balkongen men mitt i fönsterputsningen började det hällregna och det blåste som attsingen så när jag var färdig var jag dyblöt och frusen.
  Nu börjar en mörk trist årstid så när köksfönstret var färdigt var jag nästan på väg upp på vinden för att hämta advents-stakarna.
  Lite tidigt kanske men det blir ju så mysigt med dem.
  Ha det bra så hörs vi väl igen

  Maidi

  SvaraRadera
 4. Men så kul att du får besök av dotter och barnbarn, hoppas att det blir en riktig mysig stund för dig.
  Imorron kommer Lilla C och ska vara ett par dagar med oss igen.
  Kul kul, men d ser då inte ut att bli nå finväder.
  Har städat färdigt husbilen för vintern idag...dax nu när det börjar dansa snöflingor.

  Ha en finfin kväll.

  SvaraRadera